По-голямата част от населението е напуснала територията на граничен район

...
По-голямата част от населението е напуснала територията на граничен район
Коментари Харесай

"Украинската диверсия" предизвика масова евакуация по границата на Белгородска област

По-голямата част от популацията е напуснала територията " на граничен регион в съветската Белгородска област, откакто губернаторът Вячеслав Гладков заяви за " измама " на украински групи (според Киев - формирани от съветски граждани).

Това самият Гладков във видео, в което отговаряше на въпроси за ставащото в региона и което бе предавано в разнообразни платформи, от " ВКонтакте " до " Телеграм ". По думите му хората напущат сами, макар че не е оповестена евакуация.

Руски издания към този момент оповестяват за осем ранени локални поданици, откакто преди този момент се говореше за трима, по-късно - за шестима. Не е известно по какъв начин са потърпевши. Рускоезични канали в " Телеграм " за 39 убити и петима пленени " диверсанти " и за сражения в няколко дребни обитаеми места.

В момента. Според Гладков обстановката в Грайворонския окръг " остава напрегната ". Администрацията оказва помощ на тези, които нямат опция да се евакуаират, със личен превоз. " Тези, които имат, напущат с персонален. "

Отговорност за станалото поеха две формирани от руснаци елементи към въоръжените сили на Украйна - Легион " Свобода за Русия " и " Руския доброволчески корпус ". Киев упорства, че няма директно отношение към събитията, само че показва двете организации. Военното разузнаване приказва за създаван сега " кулоар за сигурност " като цел на интервенцията.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР