По-голямата част от моето пасивно портфолио е в индексни борсово

...
По-голямата част от моето пасивно портфолио е в индексни борсово
Коментари Харесай

Моите 7 причини да инвестирам в индексни фондове

По-голямата част от моето пасивно портфолио е в индексни борсово търгувани фондове и това не е инцидентно. Аз одобрявам простите капиталови тактики като „ купи и хвани “, които ми носят добра рентабилност при умерено равнище на риска. В тази публикация ще ви показва моите 7 аргументи да избера ETF-ите пред останалите благоприятни условия за вложение. И по този начин, от 7 до 1:

Причина № 7: Широкодостъпни са

Има голямо многообразие от борсово търгувани фондове, в които всеки може да влага. Докато преди години имаше ETF-и единствено върху известните показатели като S&P 500, Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite, MSCI World, DAX и други, в този момент са налични фондове, които наблюдават много по-„ екзотични “ индикатори в разнообразни сфери като 5G, роботика, огромни европейски банки, онлайн продажби и доста други. Не е за занемаряване и обстоятелството, че индексни фондове се търгуват на съвсем всички европейски тържища.

Причина № 6: Лесна диверсификация

Освен дълготрайното вложение, друга добра тактика е диверсификацията или да не слагаме всички яйца в една кошница. Звучи просто за осъществяване, само че на процедура не е толкоз елементарно. Не е задоволително да прибавим в портфейла ни доста вложения, тъй като те могат да са от един клас, от един район или от един бранш. За да понижим риска, би трябвало да избираме активи, които имат дребна корелация между тях.

Борсово търгуваните фондове са като едни строителни блокчета, благодарение на които може елементарно да изградим нашия диверсифициран портфейл. Не е нужно да търсим най-хубавите компании от дадена сфера, а просто може да купим ETF, които следи даден показател.

Причина № 5: Данъчно ефикасни са

За разлика от доста други вложения, приходите на физически лица от покупко-продажби с акции и други финансови принадлежности (сред които са и индексните фондове), които се търгуват на контролирани пазари в Европейски Съюз и в Европейското икономическо пространство, не се таксуват с налог върху приходите. Това значи, че в случай че закупим даден ETF за 1,000 лв. и той ни донесе годишна рентабилност от 12%, то за облагата от 120 лв. не изискуем 10% налог върху приходите, в случай че продадем дяловете си от фонда. (продължава на идната страница)
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР