По-голямата част от младите американци не одобряват политиката на Тръмп

...
По-голямата част от младите американци не одобряват политиката на Тръмп
Коментари Харесай

Младежите в САЩ масово не одобряват Тръмп и посоката, в която се движи страната

По-голямата част от младите американци не утвърждават политиката на Тръмп и не считат, че сега Съединени американски щати се движат в вярната посока. За това свидетелстват оповестените в понеделник резултати от анкетата, извършена от телевизия Ен Би Си и социологическата организация „ ДженФоруърд “.

Според 63% от родените след 2000-та година, Съединени американски щати сега следват погрешен курс. На противоположно мнение са едвам 18% от запитаните, а други 18% декларират, че нямат мнение по въпроса.

По отношение на политиката на Тръмп като президент на страната им, още веднъж 63% от интервюираните юноши са сериозно настроени към дейностите на държавния си глава. Същевременно 19% се изричат в негова поддръжка, а 17% отхвърлят да дадат оценката си.

Скептично е младото американско общество и за дейностите на американския Конгрес сега. Едва 12% от младежите утвърждават решенията на законодателите, а 61 на 100 от запитаните заемат противоположната позиция. На питане коя политическа партия въпреки всичко биха избрали да поддържат на идните тази година избори за нов състав на Конгреса, всеки втори се изрича в интерес на Демократическата партия.

Междувременно обаче съвсем всички интервюирани (85%) се съгласяват, че държавното управление е подвластно на разнообразни лица и групи, представляващи ползите на крупния бизнес.

В изследването на публичното мнение са взели присъединяване 1844 индивида. То е било извършено сред 13 и 16 януари тази година. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР