По-голямата част от месото, което хората ще ядат през 2040

...
По-голямата част от месото, което хората ще ядат през 2040
Коментари Харесай

Повечето месо през 2040-а няма да идва от мъртви животни

По-голямата част от месото, което хората ще ядат през 2040 година, няма да идва от заклани животни . Това се показва в нов отчет, който предвижда, че 60% от месото ще бъдат отглеждани или във вани, или сменени с растителни артикули, които наподобяват и имат усет на месо, написа английското издание " Гардиън ".

Докладът на международната консултантска компания AT Kearney, който е написан на основата на изявленията с специалисти, акцентира тежкото влияние на стандартното произвеждане на месо върху околната среда , както и опесенията на хората за хуманното отношение при индустриалното отглеждане на животни.

" Огромната животновъдна промишленост е възприемана от мнозина като излишно зло ", се акцентира в отчета, като се добавя: " С преимуществата на новите заместители от веганско месо и култивираното месо над обичайно създаденото месо , е единствено въпрос на време, преди да придобият забележителен пазарен дял. "

Традиционната месна промишленост отглежда милиарди животни и има доходи от над 1 трлн. $ на година. Огромните въздействия върху околната среда обаче бяха показани в последните научни изследвания, като се стартира от парниковите излъчвания, причиняващи рецесията с климата, мине се през унищожени диви местообитания поради освобождение на място за аграрни земи и се стигне до замърсяването на реките и океаните.

Компании като Beyond Meat ( " Отвъд месото " ), Impossible Foods ( " Невъзможни храни " ) и Just Foods ( " Просто храни " ), които употребяват растителни съставки за производството на заместители на бургери, бъркани яйца и други артикули, нарастват бързо. AT Kearney пресмятат, че 1 милиарда $ са вложени в такива вегетариански артикули , в това число от фирмите, които преобладават обичайния пазар на месо. Beyond Meat е набрала 240 млн. $, откакто компанията стана обществена през май, а нейните акции нарастнаха повече от два пъти от този момент.

Други компании работят върху развъждането на месни кафези, с цел да създават същинско месо, без да е належащо да отглеждат и убиват животни . Досега такива артикули не са достигали до потребителите, само че AT Kearney предвижда, че култивираното месо ще господства в дълготраен проект, тъй като възпроизвежда усета и чувството за обичайно месо повече спрямо другите възможности на растителна основа .

" Преминаването към полувегетариански, вегетариански и вегански метод на живот е неоспоримо, като доста консуматори понижават потреблението на месо вследствие на това, че стават все по-съзнателни към околната среда и хуманното отношение към животните ", показва Карстен Герхард, сътрудник в AT Kearney, допълвайки: " За буйните потребители на месо, плануваното нарастване на култивираните месни артикули значи, че въпреки всичко ще могат да се любуват на същата диета, която постоянно са имали, само че без същата цена за околната среда и животните. "

Според отчета 35% от всичкото месо ще бъде култивирано през 2040 година, а 25% ще бъдат вегетариански заместители. Той акцентира надалеч по-голямата успеваемост на другите възможности на обичайното месо.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР