По-голямата част от инвестиционните банки очакват европейските акции да се

...
По-голямата част от инвестиционните банки очакват европейските акции да се
Коментари Харесай

Банките на Уолстрийт очакват европейските акции да се представят по-добре от американските

По-голямата част от капиталовите банки чакат европейските акции да се показват по-добре от аналозите си в Съединени американски щати през останалата част на годината, а и през 2022 година, защото икономическото възобновяване и тласъците в района се хармонизират, написа Си Ен Би Си.

Скорошните стопански данни за еврозоната демонстрират, че възобновяване на района на единната валута набира скорост след относително бавния старт на годината поради по-бавната имунизация и продължителните блокади.

По-рано тази седмица бе оповестено изследването на IHS Markit, съгласно което показателят PMI, измерващ общата бизнес интензивност в еврозоната, е достигнал 59,2 пункта през юни по отношение на 57,1 пункта през май.

Това накара доста вложители да се насочат към европейските акции. Общият показател STOXX 600 е напреднал с над 14% от началото на годината, като съгласно разбор на Goldman Sachs европейските акции ще нарастнат с още 10% през идващите 12 месеца.

Анализатори в Morgan Stanley също показаха мнение, че Европа е в по-добра позиция от всички водещи райони за първи път от повече от две десетилетия.

Barclays, от своя срана, преписа възходящия приток на капитал към Европа, изключително от американски вложители, на по-късното отваряне на стопанската система и упования напредък през втората половина на годината.

В наскоро издание записка, Eманюел Ко, началник Европейски тактики на пазара на акции в банката, уточни, че растежът в Съединени американски щати наподобява доближава своя пик и че Федералния запас приказва за понижаване на тласъците, до момента в който възобновяване в Европа е в по-ранния си стадий и ЕЦБ продължава да поддържа по-благоприятната парична политика.

„ Вярваме, че позитивната икономическа инерция в района може да продължи и през 2022 година, защото частният бранш няма самообладание да стартира да харчи съществени суми, а банките излизат от рецесията в добра форма “, сподели Ко.

Фондът за възобновяване на Европейския съюз също се преглежда като инструмент, който ще сложи главните на мощно и стабилно икономическо възобновяване.

Главният икономист на UBS за Европа Рейнард Клуз съобщи в петък пред Си Ен Би Си, че главният резултат върху растежа на Брутният вътрешен продукт от фонда за възобновяване ще бъде забележим през 2022 година и 2023 година

 „ Смятам, че през идващите три години щ да забележим най-големият резултат във връзка с действителната икономическа интензивност и поддръжката за корпоративните облаги, изключително в секторите, които ще облагодетелстват най-вече от фонда. “, разяснява той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР