По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до

...
По-голямата част от големите ремонти в София ще приключат до
Коментари Харесай

Фандъкова: Големите ремонти в София приключват на 15 септември


По-голямата част от огромните поправки в София ще приключат до началото на образователната година. Това даде обещание в Сутрешния блок на Българска национална телевизия кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Работата ще продължи на улица "Сребърна ", където се построява нов канализационен колектор.

Фандъкова заяви, че в заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България ", където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се чака подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото поради нуждата да се преправи плана, в който е бил изтърван действителен колектор край входа.

В период се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври. До средата на 2020 година ще приключи и построяването на идната права - от "Овча купел " до "Горна Баня ". След стартирането й над половин милион души ще употребяват на ден метрото.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това е мой персонален приоритет. Не позволих да се спре, тъй като прекъсването и стартирането на метрото не е детска играчка. Много е значимо строителството да продължи. Имаме проекти и планове за идващите прави.

Кметът на София заяви, че през есента се чака идването на 13 нови трамвая и на 15 електрически рейса. Вече са поръчани още 82 рейса, 25 трамвая и 30 тролея.

Фандъкова увери, че няма да има проблеми с парното през идващия отоплителен сезон и че към този момент е конкретизирана схемата на разплащане от "Топлофикация " към "Булгаргаз ".

По отношение на локалните избори, Фандъкова съобщи, че ще разгласи решението си дали да се кандидатира за нов мандат при започване на септември. Тя обаче добави, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: За да променяме града си, ние би трябвало да променим себе си, екипа си, метода си на работа.

Фандъкова, която е зам.-председател на ГЕРБ, удостовери, че промени в екипите на партиите за локалните избори ще има и в други обитаеми места:

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Това, че би трябвало да се разчиства е наша процедура и принцип от основаването на ГЕРБ. Когато има подозрения, виновният метод е да почистим екипа, да покажем на хората, че за нас най-важно е развиването на града.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР