По-голямата част от държавите в ЕС ще преместят посолствата си

...
По-голямата част от държавите в ЕС ще преместят посолствата си
Коментари Харесай

Историческа визита на израелски премиер в ЕС

По-голямата част от страните в Европейски Съюз ще реалокират посолствата си в Йерусалим и ще признаят града за столица на Израел. Такова очакване изрази израелският министър председател Бенямин Нетаняху при идването си в Брюксел. Това е първото посещаване на израелски министър председател в сърцето на Европейски Съюз от 22 години насам, съобщи БНР.

То е основно и тъй като идва единствено няколко дни откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел и с това провокира всеобщо възмущение в арабския и мюсюлманския свят.

Мисля, че президентът Тръмп сложи ясно обстоятелствата на масата. Мирът се основава на действителностите и на тяхното признание. Това, че Ерусалим е столица на Израел е явно – той е седалище на Кнесета, на държавното управление, офиса на президента, моя офис, Върховния съд. И този факт не отхвърля мира, а го прави вероятен, тъй като
признаването на действителностите е и същината на мира., съобщи Нетаняху.

От своя страна Могерини повтори позицията на Европейски Съюз, че решението на американската
администрация е обезпокоително и добави: „ Най-лошото, което би могло да се случи в този момент, е повишаването на напрежението и насилието – първо, на светите места, а по-късно в района и оттатък него. Осъждам по допустимо най-категоричния метод всички офанзиви против евреи на всички места по света, в това число и в Европа, както и против Израел и неговите жители. Подпалването на напрежението и насилието единствено ще възпламени района и ще е подарък за екстремистите и тези, които не желаят да живеят дружно в мир и сигурност.”
тагове Бенямин Нетаняху Европейски Съюз Йерусалим Израел президента Тръмп
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР