По-голямата част от богатството на Джеф Безос идва от акциите

...
По-голямата част от богатството на Джеф Безос идва от акциите
Коментари Харесай

Джеф Безос стана най-богатият човек в историята

По-голямата част от благосъстоянието на Джеф Безос идва от акциите му в основания от него колос в електронната търговия Amazon

Още по тематиката
Шампионите на бизнеса през 2017 година

Най-значимите хора, компании, джаджи, хакерски офанзиви и туитове за миналата година съгласно сп. Fortune
2 яну 2018
Джеф Безос е най-одобряваният от сътрудниците си управител

За втора година основателят на Amazon оглавява ранглиста на Fortune за изпълнителните шефове, които печелят най-вече удивление измежду корпоративните водачи в Съединени американски щати
28 юни 2017
Възходът на Джеф Безос в света на богатите

Създателят на Amazon.com измести Уорън Бъфет от втората позиция в класацията на Forbes за най-заможните американци
6 окт 2016
Новата ракета на Джеф Безос

Космическата компания на милиардера Blue Origin създава ракета притежател за многократна приложимост, с която ще може да се конкурира със SpaceX на Илон Мъск
13 сеп 2016 Основателят на Amazon Джеф Безос към този момент е най-богатият човек в историята. В понеделник положението му доближи 105.1 милиарда $ съгласно Индекса на милиардерите, поддържан от Bloomberg, като надвиши досегашния връх на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс, предавa CNN. Според сп. Forbes чистата стойност на притежаваните от Безос активи е 104.4 милиарда $.

По-голямата част от благосъстоянието на милиардера идва от акциите му в основания от него колос в електронната търговия Amazon – общо 78.9 млн. на брой. В понеделник цената им се увеличи с 1.4%, с помощта на което чистото положение на софтуерния бизнесмен се усили с 1.4 милиарда $. От началото на годината цената на книжата е поскъпнала с близо 7%, откакто през 2017 година реализираха растеж от 56%.

Освен това Безос има акции и във вестник Washington Post, както и в основаната също от него частна компания за галактически пътувания Blue Origin, която има за цел да провежда туристически визити в космоса, отбелязва CNN.

Милиардерът завоюва купата за най-богат човек в света за първи път през юли, когато за малко изпревари Бил Гейтс. Няколко месеца по-късно, през октомври, Безос още веднъж се подреди преди съоснователя на Microsoft. С началото на предпразничното извършване на покупки през ноември, растежът в цената на акциите на Amazon му оказа помощ за първи път да прекрачи и прага от 100 милиарда $.

Към момента чистото положение на Гейтс се прави оценка на 91.9 милиарда $ от Forbes и на 93.3 милиарда $ от Bloomberg, като и в двете ранглисти той заема второто място. От Forbes обаче означават, че през април 1999 година благосъстоянието му за малко е било над 100 милиарда $, като за увеличението на цената на активите му тогава оказва помощ интернет балонът. Коригирани по отношение на инфлацията за интервала тогавашните 100 милиарда $ биха се равнявали на 148 милиарда $ през днешния ден.

Дори и без тази промяна обаче, Гейтс би бил по-богат от Безос, в случай че не бяха забележителните му дарения за благотворителни цели. От Bloomberg показват, че анализът на обществено оповестените му дарения демонстрира, че Гейтс е дал за разнообразни филантропски начинания 700 млн. броя акции от Microsofts, чиято стойност по днешни цени е 61.8 милиарда $, както и 2.9 милиарда $ средства в брой, с което чистото му положение би било над 150 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР