По-голямата част от българските туристи се опитват да организират почивката

...
По-голямата част от българските туристи се опитват да организират почивката
Коментари Харесай

Туроператор: България остава в дъното на класациите за летни дестинации, когато няма реклама до европейските туристи

По-голямата част от българските туристи се пробват да провеждат почивката си сами. До туроператори се стига след един или два несполучливи опита за образуване на отмора. Туроператорите и сътрудниците са употребявани по-скоро като консултанти. Това сподели туроператорът Светла Тагарева в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " .  

Тя изясни, че юли и август са месеци във високия сезон и са най-предпочитаното време за отмора и е обикновено цените през този интервал да са по-високи, в сравнение с през крилата на сезона – май, юни и септември. В същото време през август много места по българското Черноморие оферират предложения в последния миг с понижение и хората, които нямат резервация, могат да се възползват от по-ниски цени.  

Туроператорът изясни, че ол инклузив туризмът не е изключително желан през тази година. " При нас 60% търсят ол инклузив, само че другите 40% изрично отхвърлят настаняване с ол инклузив на българското Черноморие и избират дребни фамилни хотели, които им оферират опцията или единствено със закуска, или места без изхранване. Получаваме противоположна връзка от нашите клиенти и откриваме, че като цяло тези, които са избрали настаняване без изхранване и са избирали сами заведенията за хранене, са удовлетворени от хотелската база и предоставените им услуги. Тези, които са избрали ол инклузив, значително също са удовлетворени, само че несъмнено с мнения по отношение на качеството на храната. Т.е. още веднъж, за поредна година получаваме негативи за това какво се случва на място с изхранването “, изясни Светла Тагарева.  

По думите й при започване на летния сезон е имало отрицателна акция, обвързвана с вероятно замърсяване от " Нова Каховка “, ориентирана против туризма по Българското Черноморие. " Не мога да настоявам съзнателно или не, само че мога да кажа обстоятелствата. Всички ранни резервации, които бяхме приели за туристи по Българското Черноморие – нямаше клиент, който да не ни се е обадил с молба или да му променим резервацията за различен интервал, или да я отменим, или да го пренасочим към друга дестинация. Тогава настъпи лека суматоха и комплициране измежду българските туристи, тъй като всеки един човек най-много цени сигурността си “, изясни туроператорът.  

Светла Тагарева акцентира, че националният бюджет за реклама на туризма е от значително значение. Бюджетите на прилежащите ни Турция и Гърция са десетократно по-големи от нашия, изясни тя. " Ние като дестинация, даже да имаме по-добри условия, по-добри плажове или да предложим нещо много по-ексклузивно като услуга, в последна сметка тя не доближава до крайния консуматор, тъй като тези бюджети за реклама ги нямаме. От друга страна, българските хотелиери, които би трябвало да популяризират своя артикул като частни лица и притежатели, го вършат по радикално разнообразни способи и даже и те след Covid-19 понижиха много бюджетите си за реклама, тъй като разчитат на непрекъснатите си клиенти. Така дестинация " България “ остава постоянно някъде в периферията. В съзнанието на българския екскурзиант се наслагват едни прелестни картини от Турия и Гърция с едни чисти води и безкрайни плажове, което не значи, че в България ние нямаме и прелестни плажове, и прелестни хотели, и места за настаняване “, уточни туроператорът.  

Като благосъстояние на ресурсите България има доста повече какво да покаже, счита тя. " Но за жалост, когато до европейските туристи не доближава съответна реклама, която да ги притегли и да ги грабне, България остава в дъното на класациите за летни дестинации “, добави Светла Тагарева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР