По-голямата част от българите, а именно 81%, смятат, че вицепремиерът

...
По-голямата част от българите, а именно 81%, смятат, че вицепремиерът
Коментари Харесай

81% от българите искат оставката на Валери Симеонов, показва анкета на Галъп

По-голямата част от българите, а точно 81%, считат, че вицепремиерът Валери Симеонов би трябвало да подаде оставка поради изявлението си за майките на деца с увреждания. 15% са на противоположното мнение, а останалите не могат да преценяват. Мнозинство от 56% са срещу оставка на държавното управление, а 34% са „ за ", до момента в който останалите не могат да отговорят. 64% считат, че и Бойко Борисов е виновен в обстановката към Валери Симеонов, а 31% са на противоположната позиция. Останалите се затрудняват да отговорят.

Това демонстрира самостоятелен телефонен сондаж на „ Галъп интернешънъл ", извършен от 27 октомври до 2 ноември измежду 800 души в цялата страна. Сондажът стартира преди акциите в Държавната организация за българите в чужбина, прецизират социолозите.

Изследването демонстрира, че в поддръжка на Валери Симеонов се афишират главно последователите на „ Обединените патриоти ", където близо 60% са срещу оставката близо 40% са „ за ". Обратната е картината при симпатизантите на ГЕРБ – над 50% „ за " и към 40% - „ срещу ". В този въпрос, несъмнено, се отразява освен оценката за съответния скандал, а и генералното отношение на запитаните за присъединяване на Симеонов в политиката, прецизират социолозите.

Повечето публични групи са „ срещу " оставката на държавното управление. Електоратът на Българска социалистическа партия е по-скоро „ за ". Онези, които не биха дали своят вот и които биха дали своят вот с „ не поддържам никого ", т.е. дистанцираните от политиката хора, са разграничени в мненията си.

Привържениците на ГЕРБ не считат, че министър председателят носи отговорност в обстановката със Симеонов, а последователите на Патриотите са разграничени по въпроса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР