По-голямата част от американците смятат, че Съединените щати не са

...
По-голямата част от американците смятат, че Съединените щати не са
Коментари Харесай

Две трети от американците смятат, че САЩ не е е трябвало да воюват в Афганситан

По-голямата част от американците считат, че Съединените щати не са имали потребност да водят война в Ирак и Афганистан, единствено малко повече от една трета от жителите на Съединените щати споделят решението на американските управляващи да нахлуят в тези страни.

Според изследване, оповестено в четвъртък, извършено от организация AP, взаимно със социологическата работа на Чикагския университет, 62% от жителите на Съединени американски щати считат, че Америка „ не е трябвало да се бие “ в Афганистан, респондентите са на сходно мнение за войната в Ирак - 63% от интервюираните се афишират срещу този спор. Военното наличие на Съединени американски щати в Афганистан е подкрепено от 35% от интервюираните, а в Ирак - от 34%.

Според изследването, сега американците са по-притеснени от казуса с екстремизма в страната, в сравнение с от опасността от радикални групи извън - 65% от респондентите са извънредно или доста обезпокоени от активността на локалните радикали, до момента в който единствено 50% от респондентите се тормозят за екстремистите извън.

От началото на лятото американците започнаха да поддържат по-малко от политиките на президента Джо Байдън по въпросите на външните работи - равнището на утвърждение на решенията, взети от ръководителя на Белия дом, спадна от 50 на 47%.

В допитването, извършено от 12 до 16 август, участваха 1729 пълнолетни поданици на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР