По-голямата част от 290-те ирански депутати поискаха съдебната система да

...
По-голямата част от 290-те ирански депутати поискаха съдебната система да
Коментари Харесай

Ирански депутати се обявиха за правосъдие: око за око”

По-голямата част от 290-те ирански депутати желаеха правосъдната система да ползва възмездно правораздаване на правилото " око за око ", до момента в който съди " враговете на Бога " в раздираната от безредици страна.

Декларацията, утвърдена от 227 депутати, идва в миг, когато митингите след гибелта на Махса Амини не престават към този момент осма седмица.

22-годишната жена умря в ареста в средата на септември, откакто беше задържана от моралната полиция на Техеран за хипотетично нарушаване на строгия кодекс за облеклото на дамите в страната.



Иранските управляващи дефинират митингите като протести.

Длъжностните лица " би трябвало да приложат закона " око за око " против тези, които " са нанесли щета на живота и имуществото на хората с хладно оръжие или огнестрелни оръжия ", обявиха депутатите.

" Призоваваме всички длъжностни лица в страната, в това число правосъдната власт, да се оправят допустимо най-бързо с враговете на Бога ", се споделя в декларацията, оповестена от пресслужбата на Народното събрание.



Депутатите приканиха правосъдната власт " да се оправи уверено с причинителите на тези закононарушения и да се разправи с всички, които са подстрекавали бунтовниците, в това число и с някои политици ", прибавиха те.

По-рано през днешния ден държавните медии и Революционната армия оповестиха, че четирима ирански служители на реда и един " терорист " са били убити при обособени произшествия.

На фона на размириците от по-широк мащаб конфликти раздрусаха и провинция Систан и Балучестан, която граничи с Пакистан и Афганистан. Те бяха провокирани от хипотетичното обезчестяване на локална тийнейджърка от полицейски шеф.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР