По-голяма част от партиите казаха, че ще представят предложения. Едната

...
По-голяма част от партиите казаха, че ще представят предложения. Едната
Коментари Харесай

Денков: Декларацията няма да се гласува наведнъж, защото така няма да съберем мнозинство, а по раздели

" По-голяма част от партиите споделиха, че ще показват оферти. Едната цел на тази декларация е да сътвори конструкция на решенията, които чакаме да се вземат от Народното събрание. То би трябвало да има цел, в тази ситуация приказваме за национални цели, а те би трябвало да бъдат подплатени с съответни дейности ", сподели претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков.

Той добави, че втората цел на декларацията е да послужи като заварка на политическите партии.

" Третата цел, която не е по-малко значима, е да се сътвори основата за съгласуваност сред Министерския съвет и Народното събрание, тъй като би било неприятен вид да създадем собствен кабинет. Той има своите цели, а Народното събрание - други. Двата най-важни органа в страната да работят в синхрон ", уточни акад. Денков пред Bulgaria ON AIR.

Това, което те са предложили, е за една година напред.

" Моята роля сега е да бъда изкусен, тъй че ще подмина изявлението на Българска социалистическа партия. Идеята е да забележим има ли какво да ни събере дружно. Ако има политическа групировка, която е решила твърдо да отиде към третия мандат, или да отиде към избори - нищо не може да промени това мнение. Идеята не е цялата декларация да се гласоподава едновременно, тъй като по този начин няма да съберем належащо болшинство, а да се гласоподава по раздели ", разясни претендентът за министър-председател.

" По обществените тематики имаме много пресечни точки с госпожа Нинова, все пак, което е споделила. Доста постоянно ние излизаме с общи визии, разликата е, че тя сякаш не се пробва да направи сметка какъв брой би коствало съвкупността от дейности, които предлага, до момента в който ние я вършим. Ако кабинетът получи поддръжка по раздели, значи, че когато се стигне до гласоподаване, в дадената тематика да има болшинство ", акцентира акад. Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР