По-голяма част от банките в страната предлагат безплатна застраховка при

...
По-голяма част от банките в страната предлагат безплатна застраховка при
Коментари Харесай

Под 5 от притежателите на кредитни карти са се възползвали от застраховката

По-голяма част от банките в страната оферират безвъзмездна застраховка при пътешестване в чужбина

По-малко от 5% от ползвателите на кредитни карти са се възползвали от застраховката по тях през миналата година, по данни на Сосиете Женерал Експресбанк. Най-често аргументите за това са непознаване на изгодите от застрахователните услуги към този вид банкови артикули и това постоянно е причина за спомагателен разход от страна на клиентите, които купуват настрана застрахователни артикули, изключително в интервала на летните пътувания. Експертите на банката поучават потребителите да се срещнат с изискванията си, с цел да знаят правата си.

По-голяма част от банките в страната оферират безвъзмездна застраховка при пътешестване в чужбина. Стандартно се покриват разноски за неотложни медицински услуги, загубен / откраднат / занимателен багаж, занимателен или анулиран полет. Само през последния месец в Европа са анулирани 8 440 полета и закъснели над 221 000 полета (Flight Stats 2018).

Сумите на компенсациите най-често зависят от типа на издадената кредитна карта. Притежателите на премиум карти употребяват по-високи предели на покритие като стартират от 5 000 и могат да доближат до 50 000 евро за здравна грижа и лекуване.
За някои от картите на пазара задоволително изискване е да сте употребявали кредитната карта по време на престоя си в чужбина, или да сте заплатили с нея част от разноските за услуга, обвързвана с пътуването. Така не е нужно да вършиме спомагателни разноски за закупуване на обособена застраховка за пътуването, защото към този момент разполагате със застраховка. В някои случаи има условие за закупуване на туристически пакет, с цел да важи застраховката.

" Важно е потребителите да знаят, че има карти, при които покритията по застраховките даже ги пазят и при положение на непозволено прилагане на кредитната карта. Ако се откри корист с картата – сумите, изтеглени от нея са предпазени от самата застраховка. При тези картоиздатели са предпазени и самите артикули, закупени с въпросната карта – при положение на щета, кражба или загуба, разноските по техния ремонт или замяна ще бъдат възобновени на ползвателя в сходство с общите условия по застраховката. " поучават от Сосиете Женерал Експресбанк.
" Допълнително преимущество е бързината, с която се обслужват заплащанията. Формалностите, свързани с приемане на компенсации, са сведени до най-малко. " – допълват от Картов отдел на Банката.

Срещат се и потребителски насочени покрития, като така наречен " Гаранция за най-хубава цена ". Те подсигуряват, че в случай че потребителите открият закупената от тях и платена с картата стока на по-ниска цена, разликата ще бъде възобновена при избрани условия.

Документите, които се получават при издаване на кредитната карта, съдържат информация за покритията по този тип застраховка, само че постоянно ползвателите не им обръщат внимание. За да се срещнат с изискванията за прилагане на застраховката, е добре да се свържат с банката-издател на кредитната карта или със застрахователя, посочен в документите. Препоръчително е изискванията да се прегледат при приемане на картата, тъй като използването на застрахователните условия е обвързвано с някои особености при потреблението, които би трябвало да се имат поради.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР