По-големият обем на доставките обаче ще ограничи краткосрочните последици от

...
По-големият обем на доставките обаче ще ограничи краткосрочните последици от
Коментари Харесай

Бразилските износители на кафе изпитват трудности с експорта

По-големият размер на доставките обаче ще ограничи краткосрочните последствия от забавянето им и няма да се отрази на цената на кафето, която е на 12-годишно дъно

Още по тематиката
Ароматен бизнес

Фирмата за кафе на Йордан Дъбов печели от ден на ден почитатели на личното Dabov Specialty Сoffee
25 ное 2016
Марко Лаваца: Пазарът на качествено кафе пораства и се трансформира непрекъснато

Вицепрезидентът на италианската фамилна кафе-компания Lavazza пред " Капитал "
3 окт 2016 6.6% е спадът на износа на кафе от Бразилия през първата половина на 2018 година
Бразилските експортьори на кафе пробват да намерят корабен потенциал за превозване на тазгодишната рекордно висока годишна продукция, оповестява Reuters. Това може да докара до закъснения в доставките по целия свят. По-големият размер на доставките обаче ще ограничи краткосрочните последствия от забавянето им и няма да се отрази на цената на кафето, която е на 12-годишно дъно.

Рекордно високите реколти

Бразилските производители на кафе чакат да добият рекордните 3.6 млн. тона кафе за годината, което е забележителен растеж по отношение на добитите през 2017 година 2.7 млн. тона. Износителите обявиха, че контейнерните кораби нямат потенциала да поемат неотложно големия размер зърна, който идва на най-големите пристанища за експорт, като Сантос и Рио де Жанейро. Това значи, че те ще би трябвало да чакат до 8 седмици, с цел да изнесат продукцията си.

Доставките за щатския вносител на кафе Unique Coffee Roasters, планувани за началото на септември, са отсрочени с един месец поради казуса с дефицита на кораби, сподели Джоузеф Ферара, шеф на отдел " Кафе и интервенции " в компанията. " Това се случва на всички и не е нещо, което вносителите могат да управляват. Можем да се оправим със забавянето ", добави Ферара.

Забавянето на доставките идва, откакто вносът на кафе от Бразилия в международен мащаб е намалял с 6.6% през първата половина на 2018 година, достигайки 6-годишно дъно. Това демонстрират данните на комисията по интернационална търговия. Асоциацията на експортьорите на кафе в Бразилия Cecafé съобщи в последния си месечен отчет, че през юли доставките, които са нарастнали с 28% по отношение на година по-рано, биха могли да бъдат още по-големи, в случай че не бяха " компликациите с пристанищата ".

Най-голямата стопанска система в Латинска Америка претърпя най-дълбоката си криза в историята през 2017 година, поради което понижи вноса и затова понижи наличността на контейнери за експорт. От това наранени са единствено артикули като кафе и захар, които би трябвало да се опаковат авансово. Неопакованите товари не са изправени пред проблеми с превозването. Не е ясно дали ще се усъвършенства наличността на контейнерни кораби в бъдеще, защото стопанската система на страната продължава да се забавя и вносът й остава невисок.

Продажбите

И до момента в който продажбите на кафе в Бразилия доближиха до 38% от продукцията до 7 август, коeто е растеж от 4% по отношение на същия интервал на миналата година, съгласно данните на Safras & Mercado цените на кафето вид арабика са паднали до 12-годишно дъно, най-вече поради натиска от слабата бразилска валута.

Очаква се ниската цена да понижи продажбите на земеделските производители, което би могло да спомогне за облекчаването на режима с доставките. Засега усложнението се изостря от голямата годишна продукция през тази година, сподели един от най-големите експортьори, добавяйки, че не може да се намерят в допълнение контейнери, с изключение на след авансово в съгласие систематизиране с корабособствениците.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР