По-големите ученици от 7, 8 и 12 първи ще се

...
По-големите ученици от 7, 8 и 12 първи ще се
Коментари Харесай

Ето кои ученици ще се върнат в клас

По-големите възпитаници от 7, 8 и 12 първи ще се върнат в учебно заведение, разгласи зам.-образователният министър Таня Михайлова в брифинг през днешния ден. Те ще се влязат още веднъж в класните стаи, в случай че заболеваемостта е под 120 на 100 000 души. Окончателно решение ще бъде взето в идните седмици, а до тогава се разисква хибридно образование на основните класове.

Припомняме, че предходната седмица министърът на опазването на здравето предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се позволи присъственото осъществяване на избрани на практика действия и изпити на огромните възпитаници и студентите. Предстои да се изготви лист с тъкмо посочените на практика занимания, които ще се правят присъствено по изключение.

Още тогава от министерството показаха, че занапред ще се преглеждат разнообразни разновидности за възобновяване на присъственото образование единствено за 5-и, 7-и, 8-и и 12-и клас. Тогава се зароди концепцията и за ротационното им връщане.

„ Условно две седмици стартират 7, 8 и 12 клас, след което две седмици ще бъдат на онлайн образование, с цел да може идващите класове да се върнат. Идеята е да не се струпва всеобщо 100% в учебно заведение, изключително по-големите възпитаници “, изясни още зам.-образователният министър Таня Михайлова.

Ключов фактор ще бъде и имунизирането на учителите, които попадат във втората фаза на имунизация. От брифинга стана ясно, че не се планува по едно и също време имунизиране на всички преподаватели, а ще се случва поетапно в другите райони, според от края на първа фаза, която имунизира медиците на първа линия.

Междувременно стана ясно, че учителите към този момент могат да се пенсионират по-рано, без шефовете да ги задължават. Това се оповестява в позиция от Синдиката " Образование " към КТ " Подрепа ". " Според новия текст учители и шефове на просветителни институции могат само по лично предпочитание да се пенсионират до 3 години по-рано от възрастта, за трета категория труд “, гласи още изказването. Досега нещата стояха иначе –  ако учителите употребиха ранното пенсиониране даже и за месец, те не получават добавката от Учителския пенсионен фонд пожизнено, която е към 100 лв..

 
Дистанционното образование – непостижимият мираж

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР