По-големите сметки за ток и газ на бизнеса от януари

...
По-големите сметки за ток и газ на бизнеса от януари
Коментари Харесай

Кирил Петков към бизнеса: Очаквайте намаление на сметката през февруари

По-големите сметки за ток и газ на бизнеса от януари и декември ще бъдат обезщетени в сметките през февруари. Това заяви министър председателят Кирил Петков при започване на постоянното държавно съвещание през днешния ден.

Премиерът уточни, че бизнесът е обезщетен със 110 лв. за ноември месец, 130 лв. за декември и има таван до 250 лв. според от пазарните цени за януари.

" Сметките, които получихте за декември са високи до такова равнище, че те ще бъдат обезщетени във февруари ", уточни още Петков.

Премиерът добави, че сметките на битовите консуматори не са калкулирани по нови цени.

" Един от най-големите въпроси е цената на газа. Сметките на битовите консуматори са под мораториум - не са били вдигнати и няма да бъдат вдигнати, до момента в който има мораториуми. Няма нови цени за битовите консуматори и работим старателно, когато махнем мораториума да няма внезапен скок ", уточни Петков.

По отношение на бизнеса, министър председателят уточни, че той обезщетен със 110 лв. за ноември месец от бюджета, 130 лв. за декември и има таван до 250 лв. според от пазарните цени за януари.

Петков обърна внимание на нарасналата заболеваемост у нас и уточни, че в случай че действаха старите проекти за битка с пандемията доста от областите към този момент трябваше да бъдат затворени. Той обаче подсети, че това не е по този начин, тъй като към този момент определящ е броят на заетите интензивни кревати, като тези данни се употребяват за прогноза.

" Добрата вест е, че ограниченията остават доста меки и са функционалност на този сериозен фактор и това няма да се смени ", уточни още Петков.

Петков разяснява и българо-македонските връзки, като уточни, че би трябвало да се работи по-подобряване на подвижността.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР