По-големи печалби на държавните дружества очаква финансовото министерство в следващите

...
По-големи печалби на държавните дружества очаква финансовото министерство в следващите
Коментари Харесай

Владислав Горанов чака по-големи печалби на държавните фирми

По-големи облаги на държавните сдружения чака финансовото министерство в идващите няколко години. Прогнозата е заложена в тригодишната бюджетна рамка, направена от министерството, показа информация на в. " Сега ".

Така за 2020 година страната планира да получи дивиденти от 71.5 млн. лева, а за 2022 година са заложени с още близо 10 млн. лева от горната страна - до 80 млн. лева, демонстрира документът. 

Допускането за растеж на облагите е направено на база опазване на ставката за отчисления от облагата от 50%. По традиция отвън това обвързване остават лечебните заведения и ВиК сдруженията, на които се постанова да извършват предварителни условия във водния бранш за асимилиране на европари.

Дали държавните предприятия ще съумеят да образуват по-големи облаги обаче е противоречиво. Причината е, че от години те записват ниски облаги, слаба възвръщаемост и задлъжнялост, изключително в случай че става въпрос за най-големите измежду тях - тези, работещи в енергийния бранш.

Финансовото министерство прави прогноза и за най-малък растеж на приходите от концесии. Така да вземем за пример за следващата година са планувани 142.9 млн. лева от тази активност. Година по-късно приходите ще набъбнат минимално до 143.1 млн. лева, а през 2022 г. ще бъдат 146.9 млн. лева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР