По главното парижко авеню Шан-з-Елизе ще преминат общо 4300 военни,

...
По главното парижко авеню Шан-з-Елизе ще преминат общо 4300 военни,
Коментари Харесай

Франция отбелязва Денят на Бастилията

По основното парижко авеню Шан-з-Елизе ще преминат общо 4300 военни, 196 военни машини, 237 коня, а във въздушната част на парада ще вземат участие 69 самолета и 39 хеликоптера. На парада ще бъдат показани и деветте страни, участващи дружно с Франция в Европейската самодейност за интервенция (ЕИН), основана преди година под импулса на президента Еманюел Макрон за се развие " обща стратегическа просвета ", а точно Белгия, Англия, Германия, Дания, Естония, Испания, Португалия, Финландия и Холандия.

Очаква се на събитието да участват г ерманският канцлер Ангела Меркел, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, президентът на Финландия Саули Нинистьо , чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, Дейвид Лидингтън, който е заместител на английския министър председател Тереза Мей и други

В Париж ограниченията за сигурност са затегнати. За реда ще се грижат над 2500 служители на реда. Въведени са няколко зони за сигурност, с цел да се изключи опцията за митинг на " жълтите жилетки ".

Вечерта на Марсово поле в подножието само че Айфеловата кула ще има концерт с осъществявания на Берлиоз, Бизе, Бетовен и Щраус и на известни оперни артисти. Тържествата в Париж ще приключат с 30-минутна заря край Айфеловата кула.

Празненства ще има и в редица други градове. В Ница за първи път след атентата, осъществен преди 3 години на 14 юли, ще има заря във връзка националния празник. В атентата, при който френски жител от тунизийски генезис, вряза камион в празнуващото голям брой, починаха 86 души, а над 430 бяха ранени. Отговорност за офанзивата пое Ислямска страна, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР