По френските курорти звучи малко чуждестранна реч и преките загуби

...
По френските курорти звучи малко чуждестранна реч и преките загуби
Коментари Харесай

Преките загуби на френския туризъм от "Ковид-19" възлязоха на 30-40 млрд. евро

По френските курорти звучи малко задгранична тирада и директните загуби на туризма от ковид възлизат на 30-40 милиарда евро, заяви през днешния ден в изявление за " Журнал дю диманш " френският държавен секретар за туризма Жан-Батист Льомоан.

" В естествени условия туризмът генерира 180 милиарда евро доходи, от които 60 милиарда носят задграничните туристи. Много туристически организации ни споделят, че оборотите им ще спаднат с 20-25% до края на годината ", декларира той пред вестника.

Отрасълът разчита тази година основно на френските туристи, тъй като 70% от тях са избрали да прекарат почивката си вкъщи. " Нека да е ясно - в естествени интервали Франция приема 17 млн. задгранични туристи, а 9 млн. французи отпътуват на отмора в чужбина. Част от тази интернационална клиентела изчезна ", споделя министърът.

Световната организация по туризъм разгласи, че световните загуби в бранша възлизат на 320 милиарда $. През интервала януари-май интернационалният туристически поток е намалял с 56% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е довело до загуба на 100-120 милиона работни места по света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР