По-евтино или по-скъпо ще плащаме за парното и топлата вода

...
По-евтино или по-скъпо ще плащаме за парното и топлата вода
Коментари Харесай

Сметката за парно – сметка за неграмотност

По-евтино или по-скъпо ще плащаме за парното и топлата вода идната зима? Този въпрос се оказа с нараснала компликация за целокупната ни медийна действителност. И повода е, че тя не вижда по-далеч от риалитата – тези, в които най-ясно си проличава ниското умствено равнище.
По-евтино или по-скъпо – зависи от това с какво съпоставяме, както постоянно е зависело. Ако съпоставяме за годишен интервал, по-евтино – с към 14-15%. Ако съпоставяме единствено с цената от месец май, 2020 година – по-скъпо, с 22%.
И въпросът е с какво би трябвало да съпоставяме, а отговорът е безапелационен – годишно съпоставяме! Защото в България докладът на сметките на всички клиенти не става на една и същата дата всеки месец. Топломерите се регистрират един път годишно! Затова и има изравнителни сметки – тъй като първо изчислението на база прогноза, а по-късно, като свърши сезонът, се вижда дали прогнозата, по която се вършат сметките, е вярна и като не е, се прави промяна - т.е. изравнителна сметка!
Колкото до цената за май – тя беше поправена поради поевтиняването на съветския газ, по корекцията в контракта с " Газпром ", оповестена на 3 март! С други думи – приказваме за ексклузивен случай.
Всичко това обаче очевидно не е толкоз просто за болшинството български медии и изключително най-гледаната (уж) част от телевизионния сегмент. И като този сегмент не може да изясни, хората не получават познание – получават единствено представление! Затова и Бойко Борисов като приказва с пренебрежение и подигравка по какъв начин КЕВР щели да се самокоригират и по какъв начин му вършат проблеми, като той (Европейската комисия всъщност) издействал по-евтин съветски газ, в действителност тези думи доближават до ушите на доста хора като истина - тъй като телевизионният сегмент изключително мощно ги излъчва! Така се отглежда дебилен електорат.
п.п. Моля, поразгледайте и вградените линкове в текста - подразбира се да ги видите, щом съм ги поставил, само че то и за сметката за парно трябваше да се подразбира...
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР