По-евтини шезлонги и чадъри по морето и това лято. Заявката

...
По-евтини шезлонги и чадъри по морето и това лято. Заявката
Коментари Харесай

По-евтини шезлонги и чадъри по морето и това лято

По-евтини шезлонги и чадъри по морето и това лято. Заявката е на служебния министър на туризма Стела Балтова, която разгласи, че стартират договаряния с концесионерите.

По-ниската цена на плажните уреди би трябвало да стане факт през юни. С какъв брой тъкмо ще поевтинее сянката на плажа зависи от понижението на концесионните такси.

Бизнесът към този момент изиска сходна мярка от страната, а отрасловият министър уточни, че това е допустимо с решение на Министерския съвет. Миналата година там, където таксата беше понижена със 100%, чадърите и шезлонгите бяха безвъзмездни, а при понижение от 50 на 100 на таксата с толкоз поевтиняха и плажните уреди.

На плаж Крайморие приготвят чадърите и шезлонгите, само че оповестени цени още няма.

" Ако не бъдат понижени, това което ми демонстрират като финансов план, може и да е 7 лева това лято заради обстоятелството, че условията към нас в нито една степен за обезопасяване, за разчистване, за тоалетни, душове, не е намаляла, в противен случай ", изясни концесионерът на плажа Николай Димитров.
Снимка: bTV
В контракта на концесионера е заложена цена от 10 лева, като предходната година е била 5 лева, а в Слънчев бряг се е стигнало до рекордно ниската 4 лева

Служебният министър на туризма има два сюжета за летния сезон.

„ Очаквам не повече от 100% растеж по отношение на 2020 година и не повече от 50% спад по отношение на 2019 година “, разяснява Балтова.
Снимка: bTV
Туристическият отрасъл обаче слага още условия.

" Очакваме подпомагане и за вдишване на разноските за PCR тестванията ", съобщи мениджърът на хотел Борис Димов.

Решение за споразуменията с концесионерите се чака в сряда на съвещанието на Министерски съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР