По-евтина почивка или екскурзия? Вижте как. Организирането на мечтаната почивка

...
По-евтина почивка или екскурзия? Вижте как. Организирането на мечтаната почивка
Коментари Харесай

По-евтина почивка или екскурзия? Вижте как

По-евтина отмора или екскурзия? Вижте по какъв начин. Организирането на мечтаната отмора може да се окаже огромно финансово задължение за доста хора на фона на високата инфлация.
Съществуват обаче някои благоприятни условия, които може да ви оказват помощ да спестите пари, когато вършиме резервации за пътешестване до определената от вас дестинация и за престоя си там. Ето някои правила, чието съблюдаване би ви помогнало да организирате почивката си на доста по-приемливи цени.
Започнете с организацията на самото пътешестване. Ако потърсите резервации за самолетни билети освен до най-близкото летище, от което можете да отпътувате, а разширите търсенето си до други аерогари, евентуално ще откриете по-евтини полети.
Вярно е, че пътуването ви ще се удължи,
защото ще се наложи да се придвижите до по-далечното летище с трен, рейс или автомобил, само че това може да се окаже задоволително начинание, в случай че с помощта на него спестите сериозна част от разноските си за превоз.
Опитайте се да съобразите датите на
самото пътешестване, като избегнете „ по-популярните дни “, за които самолетните билети нормално са по-скъпи, а и тези за трен или рейс в страните от Западна Европа. Наистина ли би трябвало да отпътувате да вземем за пример за Италия в петък по здрач и да се приберете в неделя вечерта?
Ако ревизирате полетите през делничните дни
и през избрани интервали от годината, може да се окаже, че имате опция да закупите билети на доста по-изгодни цени.

„ Ако пътувате сред втората седмица на януари и началото на март, можете да откриете обилие от евтини полети. През този интервал постоянно цените на билетите са с 80 на 100 по-ниски от тези по време на коледните и новогодишните празници “, споделя пред „ Инсайдър “ Кейти Настро, представител на компанията, която ръководи онлайн платформата за сравняване на цените на самолетните билети „ Скотс чийп флайтс “ (Scott’s Cheap Flights).
Бъдете „ по-гъвкави “ при избора на дните
и часовете на идване и тръгване, както и във връзка с продължителността на пътуването. Ако решите пътуването ви да продължи нечетен брой дни, да вземем за пример 5 или 7, вместо 4 или 6, то също може да се окаже, че за тези дати се оферират по-евтини самолетни билети, отбелязва ДПА.
Опитайте се да бъдете „ по-гъвкави “
във връзка с часовете на полетите, с които ще пътувате. Разбира се, никой не обича да излетява в 4:30 часа сутринта или да идва в 1:00 часа през нощта, само че защото тъкмо тези часови слотове не са известни измежду пътуващите, е доста евентуално тъкмо тогава самолетните полети да са относително по-евтини.
Често, в случай че през нощта или през уикенда
резервирате самолетни билети, може да попаднете на по-изгодни предложения, настояват българи, които постоянно пътуват до разнообразни европейски страни.

Потърсете отстъпки, в случай че пътувате с деца. Редица туроператори и хотели постоянно оферират по-ниски цени за дребните пътешественици, тъй че си коства да се поинтересувате от тях. Ако можете, не пътувайте до по-далечни дестинации по време на коледната и великденската почивка на учениците.
„ Когато учениците са във почивка,
доста хора желаят да летят до родните си места, с цел да са със фамилиите си по празниците. Този внезапен скок в търсенето води до доста по-високи цени на билетите “, отбелязва Кейти Настро от онлайн платформата за самолетни билети „ Скотс чийп флайтс “.
През ваканционните интервали
и настаняването в хотелите е по-скъпо, и напорът от туристи е доста по-голям. Заради това пътуването може да бъде помрачено от неуредици на летищата, от дублирани резервации в хотелите и повишени цени в заведенията, които ще посетите.

Ако закупите туристически пакет – начинание, което у нас е по-популряно като „ да се запиша за екскурзия или отмора “, то би трябвало деликатно да разгледате изискванията, включени в услугата, която заплащате.
Ако тя е по-евтина от други предложения,
може да се окаже, че не е толкоз преференциална, да вземем за пример тъй като в нея не е включен трансфер до хотела, в който ще бъдете настанени. Тогава може да се наложи да платите за дълготрайно пътешестване от летището до хотела, което може да се окаже скъпо начинание, изключително в случай че бъде проведено в последния миг, когато
към този момент сте стигнали до дестинацията.
Също по този начин е допустимо туроператорът, който провежда пътуването, да е планувал настаняване в хотел или къща за посетители отвън града или курорта, цел на вашето пътешестване. Това несъмнено може да се окаже стеснение,
поради че ще ви коства още пари и „ нерви “.
Може да се наложи да вземем за пример да пътувате дълго всеки ден, с цел да посетите централната част на Рим, в случай че сте настанени
в някое населено място в покрайнините на Вечния град.
Ето за какво, когато сравнявате цените на офертите, е желателно добре да ги проучите – от изискванията в хотела, в който се планува да бъдете настанени, през това дали са включени закуска, обяд и вечеря, както и с какъв превоз и по кое време ще пътувате.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР