По електронен път се предоставят вече справките за собственост, които

...
По електронен път се предоставят вече справките за собственост, които
Коментари Харесай

Справките за собственост на длъжници вече се правят онлайн

По електронен път се дават към този момент справките за благосъстоятелност, които се издават по искане на частните правосъдни реализатори. Това оповестиха от дирекция Общински доходи на Столична община, представена от отрасловия зам.-кмет Барбалов.

По този метод се понижава административната тежест и времето за обработка и даване на съответните данни. Само през първата половина на 2022 година, направените от общинските структури административни информации и услуги са над 51 130, като огромна част от тях са точно информации за благосъстоятелност.
За тези информации към този момент няма да се заплаща административната такса, която на финала на всяко изпълнително произвеждане постоянно се поема от длъжниците, против които то е заведено.

С внедряването на електронната услуга се съкратява и времето за събиране на дължимото, което е в интерес на взискателите по изпълнителните производства, прецизират от дирекцията.
Достъпът на ЧСИ до данните за имуществото на съответните задлъжнели лица е следен, тъй че да не се позволява корист с персонална информация.

Мария Пенчева

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР