По едно време в Ловеч живеех съвсем близо до жп

...
По едно време в Ловеч живеех съвсем близо до жп
Коментари Харесай

Николай Милчев: Влакът Ковид е стигнал по разписание и мачка

" По едно време в Ловеч живеех напълно покрай жп линията. Бях научил разписанията на влаковете наизуст. Двайсет и четири часа тези влакове идваха и си заминаваха, минаваха под носа ми, влизаха и в стаята дори.
С момчетата от квартала от време на време слагахме стотинки на линията и като минеха вагоните, от стотинките оставаше безформеност – жълта безформеност от сплескани стотинки. Бяха ни забавни тези сплескани стотинки, пареха в ръцете ни и ние ги преглеждахме. Виждахме по какъв начин за секунди от нещо става нищо, по какъв начин за момент от стотинките стават тенекийки.
 Николай Милчев: Така ще завъртят нещата с вируса, че инфектирани ще стартират да изпитват позор Николай Милчев: Така ще завъртят нещата с вируса, че инфектирани ще стартират да изпитват позор
" Само до няколко дни работите с Ковид 19 по този начин ще се извъртят, че инфектираните ще стартират да изпитват позор – че тежат на здравната...
Точно по този начин – като сплескана на безформеност стотинка, се усещам в този момент.
А влакът е Ковид 19, несъмнено. Пристигнал е по разписание и мачка, мачка, мачка...
Ковид влакът удрял сърцето, бъбреците, нервната система, рисков бил при диабет, при астма, при заболявания по дробовете, при кашлици, хреми, раздели и влюбвания. Най-вече при уволнявания и съкращения ", във Facebook.
" Ковид мачкал възрастни хора, не подминавал междинната възраст, че и младите и по този начин нататък.
Този Влак мачка всичко – учебни заведения, гари и аерогари, университети, театри, кина, кафенета, паркове, планини и реки, морета и океани.
 Отваряме-затваряме-отваряме Отваряме-затваряме-отваряме
С времето човек последователно изгубва интерес към множеството ограничения - не тъй като са маловажни, а тъй като мярката е една. Тя се споделя: отваряме...
Влакът на Ковида може да те изненада в тил, в случай че прегърнеш околните си за Коледа, в случай че отидеш да видиш майка си и татко си на село, в случай че не слушаш Кантарджиев и Кунчев, в случай че не трепериш в асансьора от комшията, който киха от боязън.
Лично аз по-страшно време за мачкане на хора не съм виждал, не съм си и представял дори. Не съм си и помислял, че този боязън от Влака на премазването може да идва от чешми и тоалетни казанчета, от малките екрани и радиа, от рола с тоалетна хартия и вестници, от хладилници, фризери и от Северния полюс.
Сега към този момент не пребивавам в Ловеч, а в София. И отново около блока ми минаваше трен, само че го закриха. Закриха теснолинейката за гара Пионер и тя в този момент постепенно обрасва с плевели, шипки и хрумвания.
Иначе по през целия ден щях да седнал съм край нея и да поставям стотинки за премазване, до момента в който ми свършат и силите, и нервите, и живота. "
Още
 Почти всички умрели от ковид са се самолекували дълго време, твърди здравният министър Почти всички умрели от ковид са се самолекували дълго време, твърди здравният министър
Голяма част от постъпващите в лечебни заведения българи се самолекуват и отсрочват медицински обзор. „ Почти всички, които са стигнали до ле...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР