По едно бурканче пирински въздух за премиера Бойко Борисов и

...
По едно бурканче пирински въздух за премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай


По едно бурканче пирински въздух за премиера Бойко Борисов и министрите му донесоха от к

По едно бурканче пирински въздух за премиера Бойко Борисов и министрите му донесоха от коалиция " За да остане природа в България " на " Дондуков 1.

Така от организацията внесоха алегорично настояванията си за анулация на решението за смяна проекта за ръководство на Националния парк „ Пирин ”, оставката на министър Нено Димов и оповестяване на  притежателят на концесионера Юлен АД. 

В обединението са получили имейл от държавното управление с план на ново решение на кабинета. То гласи, че до влизането в действие на нов организационен проект за ръководство на парк " Пирин " Министерството на околната среда няма право да позволява каквото и да било строителство в рамките на зоната за туризъм и " включените в нейната цялостна система подсистеми и инфраструктура " или " и в затворената от външните ѝ граници зона ІV – Зона на здания и уреди ". 

Изпратеното проекторешение е без пояснения, без претекстове и без информация защо е изпратено. В него не се предлага анулация на решение 821, което отваря 48% от територията на парк Пирин за застрояване, дават отговор от обединението. В отговора им се споделя още: 

Предложеното изменение на решение 823 на Министерски съвет не може да реши проблемите от нарушаването на българските закони и европейските наставления, освен тъй като не е обвързано с анулация на решение 821, само че и тъй като в него съществуват термини без ясни избрания и значение като " включените в нейната цялостна система подсистеми и инфраструктура " или " и в затворената от външните й граници зона ІV – Зона на здания и уреди ". Коалицията „ За да остане природа в България “ би могла да взе участие в разговор за намиране на законосъобразно решение, както и за прекъсване на разделянето измежду българските жители, подбудено от решението на Министерски съвет, единствено в случай че той е обществен. "  

Утре вечер ще има следващ митинг против застрояването на Пирин. 

Преди ден 5 неправителствени организации, измежду които и " Бъдеще за община Банско ", разпространиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което желаеха персонална среща с него.

В писмото организациите подлагат на критика властта, че подценява тяхната позиция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР