По една ябълка на ден, салата от моркови три пъти

...
По една ябълка на ден, салата от моркови три пъти
Коментари Харесай

Забравете за портокалите на плажа

По една ябълка дневно, салата от моркови три пъти седмично и няма да имате потребност от козметика за по-бързо потъмняване. Струва ли си да имаме вяра на такива препоръки?

Помагат ли продуктите на загара?

Има артикули, които покачват чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи, т. е. имат фотосенсибилитиращи свойства. Голяма неточност е обаче да ги считаме за средство по-бързо потъмняване, оповестява уеб сайтът " Аргументи и обстоятелства ". Фотосенсибилизацията е положение, което по-скоро заплашва кожата. Затова към такива артикули би трябвало да сме изключително деликатни.

В тази група храните са богатите на особени биологично дейни фитосъединения – комурини. Много богати на комурини са смокините. Същите свойства имат и цитрусовите плодове. Морковът покачва чувствителността на кожата към ултравиолетовите лъчи поради съществуването на каротиноидите, които, когато са в остатък, се натрупват в кожата. Това не значи, че не би трябвало да се употребяват въобще, само че умереността е целесъобразна. Ябълките съдържат витамин С (при това не много) и пектини. Ползата им за придобиване на по-бърз тен е мит.

По-полезно е да мислим по какъв начин да защитим кожата си, тъй като мощният тен и слънчевите изгаряния водят до по-бързото ѝ стареене и риск от меланома.

Кои артикули пазят кожата от изгаряне

На първо място, това са продуктите съдържащи мастни киселини – омега 3, омега 6. Към тях се отнасят рибата, семената, ядките, които са богати на цинк (част от бариерната отбрана на кожата) растителните масла, които съдържат витамин Е. Всички те укрепват защитните свойства на кожата, само че би трябвало да се употребяват в умерени количества.

Кои артикули оказват помощ при изгаряне

Много известно средство е киселото мляко. От здравна позиция използването на млякото при слънчево изгаряне не е оправдана. Усещането за облекчение на болката, което основава, може да бъде реализирано и с обливане с хладка вода. Всъщност този артикул изсушава горния пласт на кожата, който към този момент е мъртъв, и форсира процеса на белене.

Ако сте с хронично или вирусно заболяване

Някои болести изискват непрекъснат банкет на медикаменти – хипотензивните (при високо кръвно налягане), захаропонижаващите (препарати, които се одобряват при диабет), противовирусните. Много от тези медикаменти може да имат фотосенсибилизиращо деяние и да покачат чувствителността на кожата към слънчевите лъчи. Същият резултат имат и някои антидепресанти. Обикновено това е посочено в инструкцията към препарата. Някои козметични или парфюмерийни средства, които съдържат етерични масла, също могат да предизвикат слънчево изгаряне.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР