По една или друга линия, най-малко 37% от парите по

...
По една или друга линия, най-малко 37% от парите по
Коментари Харесай

Спорът: Не повече или по-малко държава, а модерна държава

По една или друга линия, минимум 37% от парите по Плана за възобновяване и резистентност би трябвало да отидат за зеления преход. В нашия вид на проекта са 45%. Но не всички са за енергетика. Част от тях са предопределени за енергийна успеваемост. И то не за саниране, а за надълбоко реновиране, което пести доста повече сила. В градския превоз се залага на по-екологични транспортни средства. Нашата стопанска система е енергийно интензивна.  И въпросът не е единствено по какъв начин произвеждаме силата, а и по какъв начин я използваме. В Австрия към този момент е въведена данъчно-социална промяна, която води семействата към икономисване на сила – всяко домакинство получава бонуси, само че и налози, според от методите за разходване на силата.

Това съобщи във видео изявление за „ СТУДИО БАНКЕРЪ “ икономистът Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства в служебните кабинети на Стефан Янев.

Още от изявлението:

Какво е предназначението на евросредствата по Плана за възобновяване и устойчивост(ПВУ)?

Възможно ли е с парите по ПВУ да борим инфлацията?

Какво подсказват „ климатичните налози “ на Европейска комисия за стопански системи като българската?

Новина ли е за Брюксел обществената загадка, че европарите, в това число и тези по ПВУ, отиват в джобовете на локални олигарси от южните страни?

Ще влезе ли България в еврозоната на 1 януари 2024 година?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР