По две районни управления в София ще приемат заявления за

...
По две районни управления в София ще приемат заявления за
Коментари Харесай

В София МВР ще приема заявления за лични документи и в събота

По две районни ръководства в София ще одобряват заявки за персонални документи и в събота, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Причината е увеличеният брой жители, които желаят да подменят документите си.

Преди оповестяването на епидемията в Министерство на вътрешните работи са постъпвали по близо 13 хиляди заявки на ден. В средата на март обаче броят им внезапно спада до 1350 дневно. От седмица е почнало нарастване, оповестяват от ведомството.

Затова е взето решение звената в София да работят и в събота. Така на 8 август заявки ще се одобряват във Второ и Седмо РПУ, Трето и Пето ще работят на 15 август, идната събота е ред на Шесто и Осмо, а на 29 август – Първо и Девето.

" Гражданите могат да изберат да подадат заявки за нови документи за идентичност по местоживеене, по месторабота и така нататък новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявката си. Във всички звена в страната, по предварителни инструкции и при нужда също ще се вкарва спомагателна организация, в това число и удължение на работното време с жители ", пишат от Министерство на вътрешните работи.

Оттам напомнят, че всички документи, чийто срокът на годност, изтича на 31 октомври, ще важат и в идващите 6 месеца. Това решение бе взето като мярка против разпространяването на ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР