По двама души на ден са съдени за фиктивни бракове

...
По двама души на ден са съдени за фиктивни бракове
Коментари Харесай

417 жени и 106 мъже осъдени за фиктивни бракове

По двама души дневно са съдени за фиктивни бракове у нас. Обвиненията на прокуратурата са за търговията с българско поданство, при която нашенки се омъжват за чужденци, с цел да им обезпечат европейски паспорт против пари или да се докопаят до завещание. Това демонстрира статистиката на Национален статистически институт и на правосъдното министерство, предоставена за „ Монитор “. Според данните тъкмо 699 души са получили присъди за миналата година поради това, че са сключвали фиктивни бракове.

Най-тежките присъди са били от по 3 години затвор. На толкоз престой зад решетките са наказани 11 души, следват хората, които ще търкат наровете по 1 година. Те са 46. Най-много са с санкции до 6 месеца. Те са 182-ма индивида. Останалите са с условни санкции. Най-много са осъдените дами. Те са 417, само че има и 106 мъже. Другите са получили единствено пробация.

Най-често санкции са получавали дами, които са сключвали бракове с чужденци, с цел да могат вторите да вземат поданство. Не липсват обаче и случаи, когато дамите са влизали в сватбен съюз, с цел да може някой да се докопае до завещание, което след това да раздели с тях.

Наказаните български гражданки най-често са от ромски генезис, демонстрират данните.

Последните арестувани такива са единствено от преди няколко дни в Рила. Те сключвали бракове с мъже от Шри Ланка, Индия, Пакистан и Бангладеш. В клопката на полицията са попаднали общо 12 дами от ромската махала. Те станали булки в Кипър против възнаграждение. Проблем за тях обаче се оказало прекъсването на обществените помощи, на които разчитат, и по тази причина се запънали да се развеждат пред съда.

Емилия е една от дамите, сключили брак с чужденец. Мислила, че е за малко, а договорката ще й помогне да си гледа четирите деца в махалата. Твърди, че е взела 600 евро, оповестява бТВ.

„ Той изглеждаше младо момче, трябваше му за виза, не знам, те си знаят там, да може да излизат на открито, сподели, че е подобен брак за 3 месеца и той самичък се анулира ”, споделя Емилия.

Докато тя не знае името на мъжа, с който са семейство на хартия повече от година, Светла споделя, че контактува с нейния по интернет. У нас Светла си има мъж и семейство. Твърди, че отишла в Кипър по оферта за работа, само че я затворили в къща. След половин месец се оказала младоженка. Казва, че през тези 15 дни не са я тормозили, а са я хранили и са й купували цигари.

Тя получила 250 евро и схванала, че е на загуба, като й спрели детските.

„ Те споделят сума сред 500 и 1000 лв., като седнем в частен диалог, сумата е много по-голяма ”, разяснява кметът на община рила Георги Кабзималски.

Общината е наела юрист за анулиране на браковете на 6 от дамите, чиито деца посещават постоянно учебно заведение. Останалите би трябвало да се оправят сами. Кои са медиаторите и още в какви схеми са забъркани имената на ромките от Рила, ще открива следствие на полицията.

Междувременно за една от булките е открито, че е сключила два брака в Кипър, тя се признала за отговорна и е осъдена с санкция от 1000 лева

Според информация на „ Монитор “ най-вече осъдени за фиктивни бракове има в Пазарджик, където 74-ма души са получили присъди за това закононарушение. Следва Благоевград с 60 наказани и Пловдив с 51. София област също не изостава с 39 души, множеството от които дами. Най-скромните са Велико Търново и Смолян, където има едвам по 9 осъдени по този член от Наказателния кодекс.

Араби взимат наша младоженка за 5 хиляди евро

Араби, руснаци, афганистанци, пакистанци и даже алжирци оферират по 5 хиляди евро, с цел да намерят българска младоженка, за която да се оженят и да получат българско поданство, с което да пътуват из цяла Европа. Това оповестиха проверяващи пред „ Монитор “, които към този момент са получили голям брой сигнали за измамите, ставащи главно по интернет. Фиктивното встъпване в брак се е трансформирало в доста рентабилен бизнес освен за нашите кандидат-младоженци, само че и за хората, които посредничат. Оказва се, че цели адвокатски адвокатски фирми са отдадени на уреждането на този тип сватби. Запитванията за брак против поданство постъпват най към този момент от жители на Русия, Пакистан, Иран, Ирак, Египет, Нигерия, Сирия, Съединени американски щати и Индия. Българските половинки пък са доста търсени поради евтините цени за мним брак. От Русия претендентите са най-вече дами, а от арабския свят – мъже. При арабите схемата най-често се провежда с фиктивни булки от ромски генезис от Северозападна България. Самият брак най-често се прави в Кипър, след което новото семейство се записва в България и чужденецът кандидатства за поданство.

Българките най-често пускат известията за търгуване на брака си в родни и задгранични конгреси. В тях нашенските моми декларират, че са подготвени да сключат цивилен брак с мъж, живеещ отвън Европейски Съюз. Кандидатките са най-вече дами от Хасково и Благоевград, не липсват и такива от Враца, Видин и Монтана. Понякога цените доближават и 8000 евро. На офертите на мъже най-често реагират дами от Русия и други някогашни руски републики. Вариантите за фиктивната женитба са няколко. Единият е да се подписа брак в страната на непознатия жених пред български дипломатически представител, а в другия случай – чужденецът идва в България и се прави нормалното встъпване в брак. Понякога може и в страна от Европейски Съюз, още веднъж в българското консулство. Чужденците, сключили мним брак с българи, получават туристически визи, която след това се преобразува и получават дълготрайна за престой у нас до 1 година. Тя се възобновява, щом изтече. Новите снахи и зетьове могат да получат българско поданство след 5 години от брака. През това време обаче те могат да пътуват умерено в страната ни и по целия Европейски Съюз.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че създателят на коментара под тази публикация носи правосъдна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат ненавист, приканват към принуждение или са оскърбителен. При единодушието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде непокътната идващите 7 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР