По думите й, преговорите за мир трябва да станат по

...
По думите й, преговорите за мир трябва да станат по
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Резултатите от контраофанзивата на Украйна ще определят датата за преговорите за мир

По думите й, договарянията за мир би трябвало да станат по изискванията на Украйна. Много е значимо по какъв начин ще се организира и по какъв начин ще завърши кантраофанзивата на Украйна. Трябва да има признаци на прогрес.

 

Тя акцентира, че над 50 страни поддържат Украйна. " Важно е, че Германия се засилва. Известно е, че 20% от фондовете на НАТО  се дават от Германия. Затова е значимо по какъв начин тя ще реагира. Наскоро Германия съобщи, че главният й зложелател е Русия. "

 

Според Поптодорова, мъчно е Украйна да си върне окупираните  700 кв. км  от Русия.

 Според нея, е необходим необратим триумф в контраофанзивата. Календарът на мирните договаряния е обвързван с бойните дейности. Очаква се до края на годината да доведат до необратим резултат на бойното поле.

 

Елена Поптодорова разяснява и изказванието, че сме избавили с оръжие и гориво Украйна при започване на войната. " Това е по този начин, това е явен факт. България от години е приет производител на муниции.  А от служебното държавно управление споделиха, че ние нямаме потенциал. Ние сме единствената страна, която е засекретила помощта си за Украйна.

 

На въпроса за какво българите са разграничени в мнението си за поддръжка с муниции на Украйна, Поптодорова акцентира, че това разделяне и то е обяснимо и  то се дължи напълно на метода, по който политиците приказват. Докато се поддържа това говорене за неутралитет, то хората ще са разграничени.

 

Поптодорова разяснява и предявените обвинявания на Тръмп. Тя акцентира, че той е бил подкрепян от прокремълски групи.  Тя уточни и  единодушието сред републиканци и демократи, с което се дава помощи на Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР