По думите на юриста не трябва да се спекулира с

...
По думите на юриста не трябва да се спекулира с
Коментари Харесай

Шофьорът, блъснал и убил младата двойка в София, се оправдал със заслепяване

По думите на юриста не би трябвало да се спекулира с изказванията, че водачът е бил несъответстващ.

" Разбира се, че е бил несъответстващ. Един лидер с 2,5 месеца стаж, откакто претърпи сходна злополука, няма по какъв начин да е. Категорично подзащитният ми не е използвал алкохол и наркотични субстанции. Това е изцяло изяснено от пробите с дрегер на място. Кръвната проба изрично ще откри това ", добави Марковски. 

Адвокатът сподели още, че младежът му обяснил, че не е видял пресичащите пешеходци поради идващите отсреща коли.

" Ще се обяснява какви коли са се движили по булеварда в този миг и на какви светлини, тъй като той ми сподели, че е бил омаян. Каза ми още, че сега на удара е гледал светофарната уредба, тъй като е бил концентриран в това да премине на разрешен сигнал ", добави Димитър Марковски.

Той посочи, че автомобилът, който е управлявал младежът е на над 25 години.

На 18-годишния водач към този момент е повдигнато обвиняване за това, че на 8 май към 0.15 часа при ръководство на лек автомобил по бул. " Сливница " с посока на придвижване от ул. " Мелник " към бул. " Константин Величков " и в региона на кръстовището с ул. " Русе ", той е нарушил разпоредбите за придвижването по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С. и А. М., и е осъществил пътнотранспортно произшествие, вследствие на което по несъобразителност предизвикал гибелта на двамата пешеходци.

Бащата на 22-годишния Явор - Павлин Стоянов, пък прикани за правдивост от ефира на Нова телевизия.

Снимка: Скрийншот/Нова телевизия

" Моля всички българи, помогнете да не се не помни случая с тези две деца. Ани и Явор се обичаха доста, предстоеше им женитба. Един палач на пътя ни лиши от всичко. Заради вашите деца, да създадем нещо и да спрем тези убийци. Синът ми нямаше нито едно нарушаване на пътя ", сподели почерненият родител.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР