По думите на Ячев в сутрешния блок на БНТ сегашният

...
По думите на Ячев в сутрешния блок на БНТ сегашният
Коментари Харесай

Отговаря ли Сотир Цацаров на изискванията да бъде шеф на КПКОНПИ?

По думите на Ячев в утринния блок на Българска национална телевизия сегашният основен прокурор изцяло дава отговор на условията да стане началник на Антикорупционната комисия.

Според народния представител Българска социалистическа партия е имало опция преди година и половина да изкаже позицията си по какъв начин би трябвало да се назначава един ръководител на КПКОНПИ. Той подсети, че от левите все още е чул две позиции по отношение на това дали ще дадат поддръжката си за Цацаров.

„ Това е политически ход, тъй като няма по какъв начин Българска социалистическа партия изрично да съобщи, че не поддържа или поддържа Цацаров “, сподели Ячев.

Сотир Цацаров: Ще събудя КПКОНПИ от положението, в което е

Депутатът разяснява и позицията на НФСБ новият основен прокурор на България да бъде Иван Гешев. Той изясни, че не е търсена политическа поддръжка и би трябвало Гешев да бъде оставен да работи надалеч от политиката и да покаже професионалните си качества.

Относно това дали Валери Симеонов дава отговор на условията да бъде зам. - ръководител на Народно събрание, Борис Ячев изясни, че има устав на Народното събрание. Той подсети, че квотата на „ Обединени патриоти “ е била свободна от месец септември, а постът не е бил приоритет нито на НФСБ, нито на Симеонов.

Валери Симеонов стана зам.-председател на Народното събрание

Ячев изясни, че предлагането към ръководителя на НФСБ е пристигнало след разискване.

По думите му, Валери Симеонов не би трябвало да обръща внимание на протичащото се на улицата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР