По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев задържаният е бил

...
По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев задържаният е бил
Коментари Харесай

Арестът на служителя на Гранична полиция е по повод обществена поръчка, свързана с охрана на границата

По думите на вътрешния министър Иван Демерджиев арестуваният е бил чиновник на висока позиция

" Потърсихме и получихме подпомагане от страна на прокуратурата за случая. Служителят е на висока позиция. Заместник-директор, отговарящ за собствеността и снабдяването на чиновниците с всичко належащо, както и за поддържане на базите. Това е чиновник на Главна дирекция " Гранична полиция ". Поводът е социална поръчка, обвързвана с защитата на границата ", съобщи в " Още от деня " по  вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му няма връзка с случая, при който почина граничен служител на реда. Проблемите в " Гранична полиция " са натрупвани през последните 10 години, добави Иван Демерджиев.

Според вътрешния министър вместо да се увеличи щатът на " Гранична полиция " той е понижен с 1300 бройки за тези 10 години, което е ставало поетапно.

" Служители са командировани на границата при извънредно тежки условия, не познават добре регионите, в които са командировани. Предлагаме щатни бройки 1260, като задачата е да отпадне напълно изключителният труд и командироването на чиновници и " Гранична полиция " да поеме напълно отговорността за отбрана на границата ", добави Иван Демерджиев.

Той разясни, че във всеки един автомобил има бронежилетка и принадлежности за нощно виждане, като част от тези принадлежности са остарели. Стартирана е процедура за закупуване на нови, съобщи Иван Демерджиев.

" Получихме помощ от Европейската комисия за в допълнение техническо застраховане на камери, датчици, в допълнение гориво. Ще бъдат подготвени първите функционални дрехи на тези чиновници ", сподели вътрешният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР