По думите на специалисти момчето не е избрано случайно, а

...
По думите на специалисти момчето не е избрано случайно, а
Коментари Харесай

Експерти шокираха: Ето как на 15 г. Омар ще му се размине за убийството на полицаите в Бургас

По думите на експерти момчето не е определено инцидентно, а крайната цел е да не понесе напълно тежестта на закона поради възрастта си

Не е инцидентно, че 15-годишно момче - мигрант, без компаньон у нас, е карало рейса, който удари патрулен автомобил в Бургас и двама служители на реда починаха.

Отговорът на въпроса в действителност не е по никакъв начин мъчно да бъде открит. Ясно е, че измежду каналжиите има и българи, които са извънредно наясно със законите у нас.

Според интернационалните анализатори повода 15-годишният Омар да ръководи рейса, е това, че малолетното момче няма да понесе цялата суровост на закона, както би могло да се случи с пълновръстен водач.

Ходът на каналджиите - 15-годишният Омар да бъде зад кормилото на рейса с незаконни  мигранти във съдбовната нощ, не е инцидентен, споделя специалисти.

„ Тези, които са поставили това момче зад кормилото, са наясно, че българският закон просто няма по какъв начин да го накаже ”, изясни проф. Владимир Чуков, интернационален анализатор, предава Нова тв.

Именно възрастта и неналичието на опит на водач може да се окажат и значим детайл за това по какъв начин се е стигнало до злополуката. Защото след 25 километра гонка с полицейски патрули е допустимо той да не е бил в положение да взима съответни и бързи решения.

Появиха се и доста мнения за това можел ли е рейсът да бъде спрян по-рано, без да се заплашва сигурността на хората в него. Според специалисти има разнообразни разновидности кола или рейс да бъдат принудени да спрат.

„ Можеше да се простреля радиаторът с охладителната течност и моторът да блокира и рейсът да спре. Можеше да се простреля резервоарът с гориво, горивото да изтече и рейсът да загасне, да спре ”, счита пътният специалист Красимир Георгиев.

Когато водачите не се подчиняват на полицейски команди, в чужбина се употребяват ленти с шипове.

„ Просто предните гуми ще бъдат спукани, тези гуми няма да спаднат внезапно, ще спаднат след 10 метра, за това време ще се убие скоростта, даже да се наклони рейсът, считам, че смъртен случай нямаше да има ”, споделя Георгиев.

Такива ленти с шипове в патрулните коли няма, споделят от Синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи.

„ Такива шипове няма. Аз съм чиновник от 20 и няколко години, в поделението, в което послужвам, няма такива шипове, не са предоставени такива шипове. Имаше може би преди десетина години, само че бяха железни и не отговаряха на евростандартите.

Но и те бяха в извънредно лимитирани количества, няма обикновени заградителни уреди за такива обстановки ”, споделя Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на Министерство на вътрешните работи.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР