По думите на Сам Алтман светът тепърва ще опознава потенциала

...
По думите на Сам Алтман светът тепърва ще опознава потенциала
Коментари Харесай

Създателят на ChatGPT заговори за световна система за контрол над AI

По думите на Сам Алтман светът занапред ще опознава капацитета на опциите на AI
В регулацията на изкуствения разсъдък (AI) към момента сме на стадия на полемиките, само че в избран миг през идващите няколко години ще би трябвало да преминем към дейности. Това уточни Сам Алтман, създателят на компанията OpenAI, включвайки се с видеоконферентна връзка в провеждащата се в Дубай Световна държавна среща, предава Българска телеграфна агенция.

AI е нещо значимо, което ще засегне всеки от нас, ще изисква огромна степен на съдействие и сливане на международните водачи, сподели той.

По думите му би било добре да се сътвори един тип " регулаторно опитно поле ", в границите на което може да се опитва с тази технология във вакуум, да се ревизира кое работи и кое - не, а към това да се разработят съответните регулации. По света ще бъдат опитани всички вероятни регулации, само че се нуждаем от някакъв тип международна система, означи той.

Според създателя на компанията зад ChatGPT образованието е най-важната област, в която AI може да откри приложение. Технологията може да се окаже най-трансформативната в системата на образованието в последно време, уточни той. По думите му светът занапред ще опознава капацитета на опциите на AI. Реакцията от научните среди в същото време сочи, че принадлежности като ChatGPT вършат учените по-продуктивни, сподели той.

Важното, което би трябвало да се знае за мощно упования нов модел - ChatGPT е, че " той ще бъде по-умен ".

Има възможност с времето още технологии на OpenAI да бъдат направени с отворен код, само че е мъчно да се каже по кое време, означи Алтман.

Потенциалните рискове, свързани с развиването на AI съгласно него се крият в " леките неточности в изчисленията, водещи до публично противоречие, в резултат на което нещата могат да се объркат извънредно доста ".

Въпреки това той изрази оптимизъм за изключителните благоприятни условия на AI, с помощта на които всеки може да получи " по-добро качество на живот, в сравнение с има през днешния ден ".

Технологията може да разреши на всеки човек по света да има достъп до ресурсите на компания с хиляди способени чиновници, в това число юристи в региона на AI, AI стратези и т.н, сподели Алтман.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР