По думите на министъра тютюневите складове са част не само

...
По думите на министъра тютюневите складове са част не само
Коментари Харесай

Министър Минеков няма да допусне събарянето на тютюневия склад в Пловдив

По думите на министъра тютюневите хранилища са част освен от историята на града, а и на страната.

 

„ Това е част от историята на града. Бранете си града и историята! Не би трябвало да се позволява това, не би трябвало да се остави по този начин, а да се изпълнят всички наставления! Това е освен неволя за архитектурата и историята на Пловдив, а и предпочитание за удар върху служебното държавно управление “, съобщи министър Минеков. 

 

Той сподели още, че е получил опасност от пловдивските медии, само че отхвърли да заяви наличието й.

 

Заедно с министър Велислав Минеков дойдоха шефът на Националния институт за недвижимо културно завещание Петър Петров, регионалният шеф Ангел Стоев и шефът на полицията в града Димитър  Балев.

 

Арх. Петър Петров заяви, че процедурата е почнала предишния октомври за Тютюневия град. Преди две седмици са обявили притежателите и общината, че за 12 здания на тази територия има заключителна оценка да им се даде статут на монументи на културата. По думите му от 2017-та година всички тези здания са имали фишове за предоставяне на статут на монументи на културата за тази територия, само че наредбата е изменена, а процедурата - спряна.

 

Днес е даден подобен статут на тютюневия склад на бул. „ Христо Ботев “ 51 и 53. Минеков отиде да ревизира какво се случва и там, като на място видя по какъв начин се бута и тази постройка.

 

„ Единственото, което ни остава е да се обърнем към съда. Законовите пълномощия ще дойдат  след окончателното предписание с мое решение. Дотогава нищо няма да остане “, сподели още Минеков, представен от БНР. Той добави: „ Тук има опит за изпреварване на решенията, защото са били осведомени, че това ще се случи идващите няколко дни. Естествено на следващия ден аз ще подпиша мнение с което безобразията ще бъдат спрени дефинитивно. Нищо не е положение да ме откаже “.

 

Представители на Община Пловдив не пристигнаха на мястото и не отговаряха на телефонните позвънявания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР