По думите на министъра на финансите Владислав Горанов най-негативният сценарий

...
По думите на министъра на финансите Владислав Горанов най-негативният сценарий
Коментари Харесай

Горанов: Най-лошият сценарий е спад на икономиката с 3%

По думите на министъра на финансите Владислав Горанов най-негативният сюжет за развиване на обстановката с ковид е спад на стопанската система с 3% през 2020 година

В признатия в понеделник вечерта от Министерския съвет план за промени в закона за бюджета, е прибавен точно сюжет.

Прогнозите са за растеж на безработицата са нарастване с два процентни пункта. Възстановяването на заетостта чакаме да стартира в края на 2020 и да продължи и през 2021 г, сподели Горанов и добави, че това са предварителни оценки и всичко зависи от това какъв брой дълго ще продължат рестриктивните мерки, свързани с здравната част от рецесията.

" Очакванията са, че растежът няма да бъде подобен, какъвто се чака... В момента не може да отчетем криза, само че главните фактори на икономическия напредък - вложения и ползване са сложени пред тестване ", сподели финансовият министър запитан дали България влиза в криза.

Той изясни, че главните промени в бюджета: " Намаление на приходите с 2,44 милиарда лева и нарастване на разноските с 1,07 милиарда Като 70 милиона от разноските са за спомагателни лихвени разноски, свързани с нарастването на лимита по държавния дълг до 10 милиарда лв., и 1 милиарда спомагателен трансфер от държавния бюджет в бюджета на държавното публично обезпечаване за финансиране на фонд " Безработица ", с цел да може да посрещне спомагателните разноски, свързани с ограниченията за поддръжка на претовареност ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР