По думите на министър-председателя по време на срещата в Брюксел

...
По думите на министър-председателя по време на срещата в Брюксел
Коментари Харесай

Бойко Борисов Е Категоричен: Прът В Колелата На Бизнеса!

По думите на министър-председателя по време на срещата в Брюксел на Европейски Съюз с Азия са били обрисувани големите благоприятни условия, които има пазарът, само че в това време са налице изискванията на наказания - на Съединени американски щати към Китай и към Русия, както и от страна на Европейски Съюз към Русия. Поради това на вчерашната среща в Брюксел наред с оптимизма е имало и доста скептицизъм, добави Борисов.

" Така ни бяха сложили, че с Меркел и с Ли Къцян бяхме в една група. Имахме опция по всички тези тематики да си спомним и това, което в София на срещата правихме. Той остана на среща с краля на Белгия и от негово име помоли да ви поздравя на днешния конгрес на локалните управляващи ", сподели още министър председателят.

Борисов пожела триумф на форума като уточни, че връзките сред Китай и България в никакъв случай не са били толкоз положителни.

В рамките на форума министър председателят беседва със зам.-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин.

Борисов уточни общото предпочитание на всички участници, съдействието във формата 16+1 да се развива в сходство с нормите и регулациите на Европейски Съюз, като един от най-значимите резултати на форума в София.

" Важен инструмент за това ще бъде Глобалния център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), за чието основаване се взе решение при провеждането на Инициативата през юли ", добави още българският министър-председател.

Четвъртата среща на локалните водачи на страните от ЦИЕ и Китай се организира три месеца след Седмата среща на държавните ръководители на страните от формата " 16+1 ", която беше на 7 юли в София.

Целта на форума е да надгради постигнатите резултати и договорености от Срещата на върха, на която бяха обрисувани и " Насоките от София ". Дискусиите ще се съсредоточат върху развиването на съдействието в региона на туризма, селското стопанство, индустриалните зони и паркове, дребните и междинните предприятия. Програмата включва презентации и речи на представители от България, Китай и страните от ЦИЕ.

Инициативата " 16+1 " за съдействие сред Китай и 16-те страни от ЦИЕ е значим механизъм за стимулиране на политическия разговор, вложенията, комерсиалните и икономическите връзки и съдействието в необятен кръг от области.

Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР