По думите на Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци,

...
По думите на Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци,
Коментари Харесай

Експерт: Бензинът ще падне под 3 лева до 3 седмици

По думите на Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, цените на горивата у нас са се успокоили, изключително на бензина, който на доста места към този момент е под 3 лв.. Нов растеж на цените на горивата може да настъпи откакто групата на страните от Г-7 са подготвени да одобряват таван на цените на съветския нефт. Според изследване на Института за стопански проучвания, намаляването на акцизите за горивата в Германия през това лято не е довело до по-ниски цени в бензиностанциите.

" Очаквам до най-вече 3 седмици на много от местата в огромните вериги да забележим цени сред 3 и 3,10 лева, с отстъпката от страната ще виждаме цени от 2,80-2,85 лева Има по-голямо разминаване на цените при дизеловото гориво. Това е заради високата цена на метана ", разяснява той пред Bulgaria ON AIR.

" Над 6 лв. е цената на метана, която е непродаваема. Над 60% от сътрудниците в София стопираха да продават метан на колонките, тъй като неустойките към доставчиците станаха големи. Този балон ще се спука. На този стадий газовите бутилки са решение ", уточни Хаджидимитров.

За край той увери, че не се прави компромис с качеството на горивата, защото санкциите са съществени, а инспекциите са постоянни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР