По думите му в момента в СОС цари парад на

...
По думите му в момента в СОС цари парад на
Коментари Харесай

Деян Николов: В СОС се готви сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ, а БПС ще е смокиновият лист

По думите му сега в СОС царува " церемониал на лицемерието ", маскиран под договаряния за необятна коалиция . Вместо това обаче предстояла сглобка, за която е необходим смокинов лист. Този смокинов лист ще бъде Българска социалистическа партия. Единственото, което тормози всички тези политически обединения, е какво ще кажат хората и по тази причина им е нужна необятната коалиция ". 

" Българска социалистическа партия се тормозят да работят с ГЕРБ и ПП-ДБ за пред света, ГЕРБ желаят смокинов лист - още някой в необятната коалиция, с цел да не наподобява като сглобка на локално равнище, а ПП-ДБ са подготвени на всичко, тъй като просто доста им се ръководи ".

Николов сподели, че през вчерашния ден по време на договарянията една от тематиките била по какъв начин ще бъде комуникирано пред хората сходно ръководство, " тъй че да наподобява по-нормално и да има по-малко вреди ". От Българска социалистическа партия по думите му доста държели да се каже, че става дума за " временен председател " или " техническо решение в името на София ". 

" В момента, в който се образува такова болшинство, ГЕРБ тропнат ли по масата и кажат ли тези компании би трябвало да останат, другояче ще оттеглим поддръжката си, болшинството в СОС се скапва и завършва работата му. Тоест ключът от всички решения ще бъдат в ръцете на ГЕРБ . И ПП-ДБ и Българска социалистическа партия желаят да влязат в този капан, или в случай че не е капан, са стимулирани от обстоятелството, че за идващите 4 година в София ще се разпределят към 10 милиарда - по към 2,5 милиарда на година ".

Николов счита, че е по-добре да се отиде на нови избори за общински съвет , " тъй като това са едни от най-нечестните избори, които са провеждани напоследък в София ", както демонстрира експертизата на съда по делото на Българска социалистическа партия против Васил Терзиев. От нов избор общинският консултант от " Възраждане " чака реконфигурация - един път, тъй като софиянци са видели " безсилието на ПП-ДБ ", и повторно, тъй като при почтени избори резултатите биха били разнообразни.

На въпрос за какво " Възраждане " не са подкрепили ръководител на ПП-ДБ, а се стига до сглобка, Николов изясни, че те по този начин или другояче били напълно подвластни на национално равнище от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Какво ще се случи, когато вдругиден Пеевски се обади по телефона и каже, че си е харесал парцел в София и СОС би трябвало да му го гласоподава? Кой тъкмо и с какъв тил ще спре едно такова нещо да се случи? ".

Николов разяснява и сигнала на Българския хелзинкски комитет до прокуратурата поради антисемитски дейности на " Възраждане ". " Не виждам за какво би трябвало да ги разясня. Очевидно БХК е конструкция, построена, с цел да прокарва избрани ползи, не тези на България ". Той уточни, че съответните думи на водача Костадин Костадинов са били метафорични, а не дословни.

Вчера Софийската градска прокуратура реши, че партия " Възраждане " извършва условията на закона и реши, че няма да се обърне към Софийския градски съд след сигнала на правозащитната организация. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР