По думите му Турция е заета с вътрешната си политикаНа

...
По думите му Турция е заета с вътрешната си политикаНа
Коментари Харесай

Шведският премиер: В момента не очакваме да има развитие по въпроса за членството ни в НАТО

По думите му " Турция е заета с вътрешната си политика "

На фона на към момента неразбираемите резултати от президентските избори в Турция не се чака въпросът с кандидатурата на Швеция за участие в НАТО да бъде позволен скоро, сподели шведският министър председател Улф Кристершон, представен от ДПА.

“В момента не можем да чакаме да има развиване по въпроса. В момента Турция е заета с вътрешната си политика “, сподели през днешния ден Кристершон за шведската телеграфна организация (ТТ).

“Ясно е, че времето изтича “, съобщи той, имайки поради поръчките на страната си да се причисли към Алианса преди срещата на върха на НАТО през юли във Вилнюс. Все отново Кристершон към момента се надява, че до тогава Анкара ще даде зелена светлина на кандидатурата на Швеция, добави той, осведоми Българска телеграфна агенция.

Миналата година след съветската инвазия в Украйна Швеция и Финландия внесоха кандидатурите си за присъединение към НАТО, които би трябвало да бъдат утвърдени от всички страни членки на Aлианса. Докато Финландия съумя да влезе в НАТО през април, кандидатурата на Швеция към момента не е утвърдена, защото Турция продължава да упреква скандинавската страна в липса на ангажираност против " терористични организации “, като неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), напомня АП.

Вторият тур на президентските избори в Турция ще бъде на 28 май.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР