По думите му те не са били решени да защитават

...
По думите му те не са били решени да защитават
Коментари Харесай

Възраждане изключи четирима общински съветници след избора на председател на СОС

По думите му те не са били решени да пазят идеята " Възраждане " или са се поддали на напън.

От през днешния ден нататък групата ни в СОС за жалост понижава, сподели Николов. В нея остават единствено той Емил Димитров и Ивайло Костадинов. 

" В последните три месеца вървеше дейна акция по извършване на покупки на общински съветници от всички групи. Някои групи напълно бяха купени, други групи бяха пробити. Предложения за постове, пари, закупени цели групи и надлежно заплащат тези, които образуваха новата сглобка в СОС ", уверен е Николов.

По думите му това е показателно " оттук насетне по какъв начин ще се ръководи столицата с едно болшинство, което си купи Столичния общински съвет - и групите, и обособени общински съветници ".

Николов уточни, че са " валяли оферти от ляво и дясно " и най-много от тези, образували болшинството. " На нас ни предлагаха да се включим в едно ръководство, което щеше да бъде сглобка в София и щяхме да получим всичко, което желаеме - зам.-председателски позиции, пари, общински предприятия ", сподели още той, представен от Българска телеграфна агенция. 

По-рано през днешния ден 47 общински съветници гласоподаваха " за " оферти от " Продължаваме промяната - Демократична България " и " Спаси София " Цветомир Петров за ръководител на СОС. Той ще извършва поста на ръководител на СОС краткотрайно до края на политическия сезон, който приключва с последната юлска сесия на общинския съвет.

По време на скрито гласоподаване общинските съветници можеха да създадат избор сред три кандидатури за ръководител на съвета: Цветомир Петров ПП-ДБ-СС, Пламен Данаилов от " ИТН ", който беше подсилен от четирима общински съветници и претендента на " Възраждане " Емил Димитров, който получи три гласа. Недействителните бюлетини бяха пет.

От ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България " не предложиха претенденти, макар че лидерката на левицата настоя да гласоподават за собствен представител в локалния парламент. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР