По думите му, срещу лицето е водено дело за каналджийство

...
По думите му, срещу лицето е водено дело за каналджийство
Коментари Харесай

Има задържан във връзка с мигрантите край Локорско frognews.bg

По думите му, против лицето е водено дело за каналджийство преди. Ще има спомагателна информация от управляващите в София.

 

Припомняме, че тела на 18 души бяха открити в камион край Софи. Сред починалите има и дете на забележима възраст към 6-7 година За случилото се потвърдиха и от Министерство на вътрешните работи. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че по случая има и арестувани часове откакто се разбра за нещастието. Смята се, че основен отговорник е човек с престъпно минало, осъждан за каналджийство.
 
По първична информация на управляващите в камион в землището на с. Локорско са били открити към 50 души. Мигрантите са били открити, след сигнал за зарязан автомобил, подаден малко след 14 ч. през днешния ден. Няма данни за пътен случай.

На място незабавно са били изпратени коли за спешна помощ и няколко патрулни автомобила на полицията, както и чиновници от столичната спешна работа. 

 

По данни на Софийската незабавна помощ 18 души са се задушили, до момента в който са били транспортирани в тайници на камион.  Други 10-12 души са в тежко положение. 

 

От УМБАЛСМ “Пирогов ” обявиха на брифинг, че в лечебното заведение са признати трима от потърпевшите мигранти. Единият от тях е контактен и се намира в триажна зала. Другите двама са в по-тежко положение. От болничното заведение осведомят, че младите мъже на забележима възраст сред 20 и 24 година не са се хранили и са открити мокри и премръзнали.

 

От УМБАЛ “Света Анна ” показват, че единият от пациентите, признат в болничното заведение, е на забележима възраст към 15 година Останалите са на забележима възраст към 20 г. 

 

Здравният министър доктор Асен Меджидиев уточни пред медиите, че към 23-ма от откритите в камиона мигранти са на място. Те не са в тежко положение, само че също ще бъдат настанени в лечебни заведения, с цел да бъде проследено положението им.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР