По думите му служебното правителство като механизъм е санитарно-техническа опция“,

...
По думите му служебното правителство като механизъм е санитарно-техническа опция“,
Коментари Харесай

Доц. Христев: Дрехата на служебното правителство се обръща с хастара наопаки

По думите му служебното държавно управление като механизъм е „ санитарно-техническа алтернатива “, а се получава модел на потребление на формата „ служебно държавно управление, с каскади от бомбастични конференции, които целят да моделират и насочват политическия развой “.

 

Според него в последната година и половина се следи опит „ моделът да бъде моментно, а може би дълготрайно сменен и по някакъв метод – сменен с квазипрезидентска република “.

 

Доц. Христев счита, че е налице „ груба интервенция на предаваните от Радев служебни държавни управления на политическия терен “, което не подхожда на замисъла на Конституцията.

 

„ Не бива да разрешаваме моделът по един низък и подмолен метод да бъде подменян “, акцентира Христо Христев.

 

„ Има висока степен на съмнение на жителите към главните институции, както и недъгавост на политическия развой и на политическата система “, означи той.

 

„ Предвид на низа от избори и многостранната рецесия, в която се намираме, или би трябвало да се търси консенсус за устойчиво ръководство, или, защото не можем през 3 месеца да вървим на избори, да се мисли за промени в правната рамка, които да ни разрешат да излезем от този цикъл. Например смяна в изборната система, която подсигурява болшинство по избран метод “, разяснява още Христо Христев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР