По думите му ще бъде направено всичко възможно с целия

...
По думите му ще бъде направено всичко възможно с целия
Коментари Харесай

Демерджиев за взрива срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

По думите му ще бъде направено всичко допустимо с целия запас, в това число на партньорските служби, да се стигне до причинителите и поръчителите на този гърмеж. Вътрешният министър отрече да е изнасял оперативна информация по отношение на атентата от парламентарната естрада.

" Интересно е, че аз не съм споделил нищо по-различно от това, което изнесе основният прокурор и заместник-главният прокурор. Казах огледално обстоятелствата и постоянно ще го върша. Мисля, че е редно и правилно, когато се води едно такова следствие, да протече независимо ", добави Иван Демерджиев.

Запитан какви ограничения ще бъдат взети против войната по пътищата, вътрешният министър отговори, че такива са взети от дълго време, само че е неудовлетворително, че няма резултати.

" Има тематики, две от които са сигурността по пътищата и домашното принуждение, по които Министерство на вътрешните работи не може да се оправи независимо. Имаме потребност от всички институции. Ние започнахме безкомпромисна битка с пияните и дрогираните водачи и вие виждате, че това момче от злополуката на бул. " Сливница " няма алкохол и опиати в кръвта. Става въпрос за един млад водач, който за жалост, подценявайки опциите си и обстановката, подхождайки безконтролно, е довел до гибелта на други двама младежи ", разяснява Демерджиев.

Той бе безапелационен, че обществото би трябвало да разбере, че всеки един, сядайки зад кормилото, би трябвало да е извънредно виновен. 

" А институциите, вместо да трансферират отговорността на други, стопаните на пътя да си зададат въпроса кой дава отговор за светофарните уредби, кой дава отговор за така наречен " легнали служители на реда ", кой би трябвало да обезпечи изискванията, с цел да може да се работи. И ще напомня, че на мястото на злополуката на бул. " Черни връх " Столична община трябваше да сложи стационарна камера, а такава няма. Министерство на вътрешните работи не може да покрие всички дефицити в страната, а се стараем, убеждавам ви ", добави вътрешният министър.

По думите на Иван Демерджиев има данни, че 18-годишният Адриан Антонов е карал с превишена скорост, когато е блъснал и умъртвил на място 22-годишния Явор Стоянов и 24-годишната му другарка Ана-Мария Милчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР