По думите му се установява информация за жертвите на въздушния

...
По думите му се установява информация за жертвите на въздушния
Коментари Харесай

Ден 18 на войната в Украйна: Експлозии отекват в Лвов

По думите му се открива информация за жертвите на въздушния удар.

" Окупаторите нанесоха въздушен удар по Международния център за поддържане на мира и сигурност*. По предварителни данни те изстреляха осем ракети... ", отбелязва Козицки, представен от УНИАН.

Целейки се по Яворовския полигон, руснаците се пробват да покажат, че в Украйна няма спокойна и безвредна точка, сподели Вадим Денисенко, консултант на ръководителя на Министерство на вътрешните работи в Украйна.

Кореспондентът на Buzzfeed Кристофър Милър също заяви, че кметът на Лвов е удостоверил офанзивата.

Очевидци са разказали пред BBC Ukrainian, че са чули детонации и в западния град Ивано-Франковск.

*Международният център за поддържане на мира и сигурност (IPSC) в региона на Яворов е ситуиран на 30 км от Лвов, IPSC е образуван през 2007 година за образование на въоръжените сили на Украйна, изключително за мироопазващи задачи. Освен това постоянно е хазаин на интернационалните войски. В документ на НАТО за центъра се споделя, че той има за цел да обезпечи образование за разминиране и сигурност на мини за украинските и войските на други страни.

Day 18 of Russia’s invasion of Ukraine begins with more attacks. Lviv’s mayor’s office confirms to me that there was a missile strike on Yavoriv’s military facilities before daybreak. Yavoriv is a military town 10 miles from Poland and home to an international training facility.
— Christopher Miller (@ChristopherJM)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР