По думите му съоръжението няма да бъде пуснато до февруариКакто

...
По думите му съоръжението няма да бъде пуснато до февруариКакто
Коментари Харесай

Кметът Терзиев изненадан: Симеоновският лифт не работи

По думите му оборудването няма да бъде пуснато до февруари

„ Както доста софиянци и аз останах сюрпризиран, че Симеоновският въжен превоз през вчерашния ден и през днешния ден не работи. И не е ясно по кое време ще проработи - евентуално до края на февруари няма. В Столичната община нямаме публична информация от притежателя на лифта, с цел да създадем авансово нужната организация на придвижването “, написа засегнат столичния кмет на страницата си във Facebook.

Той е разпоредил на кмета на регион „ Витоша “ неотложно да извърши отговорностите си по закон и да свика комисия, която да обясни събитията по прекъсването на лифта, и да уведоми Главния проектант на София за предприемане на следващи дейности.

„ Това е единственото, което ние можем да създадем поради обстоятелството, че Симеоновският въжен превоз е частна благосъстоятелност.

Това, което направихме за софиянци от през вчерашния ден, когато и породи казусът, до през днешния ден е:

• Екипи на Общинската полиция и Аварийна помощ и предварителна защита към общината поеха организацията на придвижването, с цел да може достъпът до планината да е естествен и да няма проблеми с придвижването на рейсовете от градския превоз.

• В момента екипите на Столичната община са на Златните мостове и на Алеко като паркирането се прави единствено от едната страна на платното, а на обособените места - и от двете.

• Всички спирки и крайни колела са обезопасени. Така че деца и родители могат да са спокойни, че напредването към Витоша и към главните писти е обезпечено.

• Осигурени са двойно повече рейсове по основните трасета, с цел да може да компенсираме неналичието на Симеоновския въжен превоз и повече туристи да употребяват градския превоз вместо колите си.

• От през днешния ден през всички почивни дни до края на ски сезона или до възобновяване на работата на Симеоновския въжен превоз ще има основана същата организация, с цел да имаме относително естествен достъп до планината “, написа още Терзиев.

Кметът обаче декларира, че за него такава обстановка е изцяло неприемлива и то единствено дни след откриването на ски сезона на Витоша. „ Веднага след празниците ще изискам информация от притежателя на оборудванията, с цел да мога да спомагам за разрешаването на проблемите “, твърди той. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР