По думите му разкритата шпионска мрежа била на доста ниско

...
По думите му разкритата шпионска мрежа била на доста ниско
Коментари Харесай

Ген. Гяуров: Иван Илиев не е резидентът, макар да е наречен така от разследването

По думите му разкритата шпионска мрежа била на много ниско оперативно равнище.

„ Това не е добър отзив нито за българското военно разузнаване, чиито участници са в нея, нито за съветското разузнаване”, съобщи ген. Гяуров по Nova News.

„ Не ми се има вяра това да е самодейност, само че не е изключено и да е. Разследването ще откри това”, сподели още той.

Запитан кое от дейностите във външнополитическата интензивност на България би могло да провокира възходящ интерес в съветското разузнаване, той отговори:

„ Не е належащо да отделяме едно съответно събитие или деяние, с цел да го ограничим като мотив. Дори самият факт, че България стана член на Европейски Съюз и НАТО и че излезе от орбитата на въздействие на Русия, е напълно задоволителен за сходен интерес”.

По думите му непознатият офицер нормално се вербува по-трудно, само че в общия случай – по разпоредбите на класическата вербовка.

„ Те не са кой знае какъв брой доста, правилата са обстоен брой. Най-вече се работи за това съответният човек да бъде стимулиран, да придобие евентуално материална мотивация”, разкри той и добави:

„ По времето на Държавна сигурност и на Съветския съюз се говореше главно за рекрутиране на идеологическа основа. Много постоянно вербовката протича и въз основата на компроматни материали, които в случай че излязат в общественото пространство могат да бъдат доста увреждащи имиджа на лицето”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР