По думите му престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, за когото

...
По думите му престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, за когото
Коментари Харесай

Съветникът На Президента Ердоган С Шокиращи Думи За Убийството На Саудитския Журналист

По думите му престолонаследникът принц Мохамед бин Салман, за който споделя, че " си разигравал коня в родината си и в Близкия изток ", потопен в надълбоко безмълвие по случая и на напред във времето излязъл крал Салман в качеството му на човек, който ще позволи абсурда. Той обсъждал с американския президент Доналд Тръмп по какъв начин да решат скандалната обстановка.

Саудитският публицист Хашоги бе в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул

Тръмп бил наясно, че става дума за убийството на журналиста, само че причинителите са работили без знанието на краля, т.е. осъществено било от " саудитски хулигани ".

" Анкара и саудитският престолонаследник не се обичат, тъй като същият в съюз с ОАЕ плетe заприказва против Турция, подкрепя Кюрдската работническа партия /ПКК/ и сирийските бунтовници от Партия на демократичния съюз /ПДС/. Но Анкара, вместо да задълбочи разследванетона по случая Хашоги, което ще даде мотив светът да скочи против Рияд, предпочела да се покаже лоялна към саудитската кралска династия и заради тази причина пособия на краля Салман, като не се задълбочава доста в следствието. Крал Салман благодари на Ердоган като на другар ", разяснява президентският консултант.

Малка група турски следователи вършат оглед на саудитското консулство в Истанбул през днешния ден, заяви Ройтерс, като се базира на фоторепортер на организацията. Това е втори обиск в постройката на консулството тази седмица след изгубването на Кашоги преди две седмици, съобщи Ройтерс.

Претърсването в консулството наподобява, че е концентрирано главно върху задния двор, уточни фоторепортерът.

В понеделник вечерта турската полиция влезе за първи път в саудитското консулство и извърши обиск, траял девет часа. Турски служители на реда започнаха през днешния ден претършуване и на резиденцията на саудитския консул.

Саудитският публицист бе в неопределеност от 2 октомври, откогато влезнал в саудитското консулство в Истанбул, с цел да получи документи за идната си сватба. Има съмнения, че Хашоги, сериозно надъхан към властта в Рияд и пишещ най-много за в. " Вашингтон пост ", може да е бил погубен в консулството.

Кашоги е премахнат за 7 минути, откакто му рязали пръстите в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, а след това бил и обезглавен, разкри турски източник, представен от в. " Хюриет ". Той чул 11-минутен аудиозапис с моменти преди и след убийството на Кашоги.

С влизането си в постройката Кашоги бил заловен и отмъкнат в една стая. На записа саудитският общоприет консул Мохамад ал Отайби споделя:

" Направете това извън, ще ми докарате кахъри ", а глас го предизвестява: " Ако искаш да живееш, когато се върнеш в Саудитска Арабия, мълчи ".

Това предиздвикало консула да напусне стаята.

Инквизиторите на Кашоги му рязали пръстите един по един, с цел да признае, че е непознат разузнавач. Той обаче изрично отричал и тогава бил обезглавен. В постройката имало викове преди този момент. Те спрели, когато Кашоги бил замаян с незнайно вещество.

" Тялото на мъжа е било разчленено за седем минути и тленните остатъци на журналиста са били изхвърлени в канализацията ", написа в. " Хюриет ".

За убийството на Кашоги Рияд изпратил 15-членен екип с частен аероплан в Истанбул. Той бил управителен от Салах ал Тубайги, началник на отдела за правосъдна медицина към саудитското ведомство за сигурност. Тубайги почнал да реже тялото на журналиста, до момента в който бил жив. Той си поставил слушалки, пуснал си музика и посъветвал другите членове на екипа да стори същото.

" Когато върша това, обичам да чувам музика ", споделил Тубайги.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР